Duizendpoot Arjan Erkel houdt van verandering
- News
- Duizendpoot Arjan Erkel houdt van verandering
In 1994 verbleef Arjan Erkel zes maanden in een Oegandees vluchtelingenkamp van Artsen zonder Grenzen (AzG) voor zijn afstudeeronderzoek. Na een korte tijd in de commerciële wereld gewerkt te hebben, keerde hij weer terug bij AzG om in Tadzjikistan aan de slag te gaan als logistiek manager.
Verantwoordelijkheid nemen
In 2002 werd hij in de Russische deelrepubliek Dagestan ontvoerd door drie gewapende mannen. Na bijna twee jaar werd hij vrijgelaten nadat losgeld was betaald aan zijn ontvoerders. Arjan schreef een boek over zijn ontvoering en geeft tegenwoordig lezingen om mensen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid om van hun leven te maken wat ze zelf willen. Hiernaast richtte hij samen met Yolanthe Sneijder-Cabau de stichting Stop Kindermisbruik op en is hij directeur van de stichting Malaria No More Nederland.
Solliciteren
Of Arjan Erkel zichzelf ziet als wereldverbeteraar en waarom hij het nodig vond om een boek te schrijven over wat terroristen drijft, vertelde hij op zondag 5 september in Hi5. Ook nam hij een vacature mee voor een stageplek bij Generatie YEP. Arjan zocht iemand die als afstudeerstage het netwerk van Generatie YEP verder kan uitbreiden. Luisteraar Eugenie solliciteerde live tijdens de uitzending. Of ze op vervolggesprek mag komen, hoor je hieronder.
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201009051700.wma{/wmaremote}
Hieronder de tips die sollicitatiedeskundige Dorothé Alfrink gaf aan zowel Eugenie als Arjan:
Feedback voor Eugenie (sollicitant): Het is heel goed om aan te geven dat je zenuwachtig bent, hiermee kweek je begrip bij de interviewer.
Tip:
Leg iets concreter uit wat je geleerd heb, waar je tegenaan bent gelopen en wat je het leukste vond toen je 6 maanden naar het buitenland bent gegaan.
Feedback voor Arjan Erkel (werkgever): Arjan had een leuke openingsvraag, namelijk 'waar ben je trots op?' en vroeg hier ook goed op door.
Tip:
Stel open vragen en geen suggestief gesloten vragen zoals: "Je vindt het toch niet erg om in Rotterdam te werken?" Dan krijg je gewenste antwoorden als 'ja, geen probleem'.