Lange Frans over Panama Papers: "Als de superrijken hun geld verstoppen, wordt de belastingdruk hoger voor de normale belastingbetaler'
- News
- Lange Frans over Panama Papers: "Als de superrijken hun geld verstoppen, wordt de belastingdruk hoger voor de normale belastingbetaler'
Lange Frans is blij dat hij nooit zoveel geld heeft gehad, om te moeten denken aan Panama Papers-constructies. "Volgens mij gaan dit soort zaken pas spelen als je meer dan 50 miljoen hebt ofzo. Maar aan de andere kant denk ik ook dat als je zoveel geld hebt, je de belasting vast ook wel betalen." Dit zei hij in reactie op de CritiX stelling van afgelopen zondag 'Je zuurverdiende geld is van jou en hoef je met niemand te delen'.
Frans was alleen niet geschokt door de ontdekkingen van wat nu wordt gezien als de grootste lek naar de media tot nu toe.
"Als mens geniet ik er altijd van als een groot bedrijf gehackt wordt en dat er 11,5 miljoen documenten op straat komen te liggen. Maar dat dit soort constructies en bedrijven bestaan is geen geheim."
Volgens de 'Kamervragen'-rapper is het ook logisch dat de sterkste schouders in Nederland de zwaarste lasten dragen.
"Je moet je ook voorstellen, als de superrijke en supergrote bedrijven al hun geld maar gaan verstoppen in dat soort constructies, dan wordt de belastingdruk voor de mensen die wel normaal belasting betalen ook groter. Als er iemand is die niet kan werken, gehandicapt of ziek is, dan ik vind dat je daar als maatschappij voor moet zorgen. Op papier hebben we daar een prima systeem voor, maar in de praktijk moet iedereen daar wel aan meedoen, wil je het overeind houden. Het verbaast mij zelfs dat er tot nu toe in verhouding niet zoveel Nederlanders genoemd zijn."
Lees ook
FunX
Nordin over de moeilijkheden van vaderschap: "We moeten het zelf maar uitzoeken"FunX
Vonneke is terug en klaar voor de strijd bij 'Boxing Influencers': "Niemand durft tegen mij"FunX
Niva viel in anderhalf jaar tijd 47 kilo af: “Ben er echt voor gegaan"FunX
Een jaar geleden viel Hamas Israël aan, maar het echte verhaal begon 76 jaar geleden