FunX

Mocro Maffia-regisseur Hesdy Lonwijk: "Ik heb me heel erg gefocust op de onderlinge relaties van personages"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Mocro Maffia-regisseur Hesdy Lonwijk: "Ik heb me heel erg gefocust op de onderlinge relaties van personages"

Afgelopen vrijdag kwam de zesde aflevering van Mocro Maffia seizoen vijf online en dat betekent dat er ook weer een gloednieuwe Mocro Maffia Aftertalk voor je klaarstaat. Deze week is niemand minder dan Hesdy Lonwijk, de regisseur van aflevering vier tot en met zeven van het nieuwste seizoen van Mocro Maffia, te gast om met Nordin en Yuki de bloedstollende gebeurtenissen in de serie te bespreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spel tussen acteurs

Als je gevraagd wordt om het laatste gedeelte van het vijfde seizoen van Mocro Maffia te regisseren, moet je van goede huize komen. Maar waarin onderscheidt Hesdy zich ten opzichte van andere regisseurs? "Ik heb heel erg geïnvesteerd in het spel tussen de acteurs. Zo vind ik het heel belangrijk dat de relaties van personages een diepere en meeslepende waarde krijgen."

Taxi en Samira

Hesdy neemt de scène tussen Taxi en Samira in aflevering zes als voorbeeld. Waar Samira aan het begin van de serie bekendstond als een liefdevolle moeder van hun kinderen, dwong ze Taxi nu met een wapen op tafel om hun scheidingspapieren te ondertekenen. Die scène maakte veel impact op Mocro Maffia-fans. "Ik ben blij dat zulke scènes opvallen. Als het script er ligt, kijken we samen met de acteurs hoe we bepaalde zaken nog meer tot uiting kunnen laten komen. Op basis daarvan vinden er ook herschrijvingen plaats."

'Geheimpjes'

Volgens Hesdy geeft hij sommige acteurs ook "geheimpjes" mee om ze nog beter in hun rol te laten komen. "Zo vertelde ik Lenny (gespeeld door Jordymone9) iets mee over Celine. Iets wat verder niemand anders weet en ik buiten beeld tegen hem gezegd heb. Dat heeft impact op hem en voelt hij iedere keer als zij de kamer binnenstapt. Zelfs Celine weet niet dat ik dat tegen hem gezegd heb, maar daardoor verandert de energie op de set wel."

Ingevingen op de set

Hoewel Hesdy zijn invloed probeert uit te oefenen waar hij kan, zegt hij ook dat hij vaak afhankelijk is van de ingevingen die acteurs tijdens het filmen op de set krijgen. Zo zegt hij dat de scène tussen Taxi en rechercheur Van Jaren, waarin ze bijna met elkaar beginnen te vechten, tijdens het filmen een unieke wending kreeg. "Wat Van Jaren (gespeeld door Pierre Bokma) aan het einde deed, dat hij zich omdraaide en zichzelf op zijn hoofd tikte, dat zijn cadeautjes. Ik stond achter de monitor en werd echt helemaal blij. Hij is een topacteur."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie