FunX

Appie Mussa ook viraal bij 'De Slimste Mens': wie is deze grappige internetpersoonlijkheid?

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Appie Mussa ook viraal bij 'De Slimste Mens': wie is deze grappige internetpersoonlijkheid?

Zoals bij alles wat hij doet, gaat Appie Mussa ook al compleet viraal bij De Slimste Mens. Maar wie is de grappige contentmaker, die meerdere talenten heeft dan je zou denken?

Wie is Appie Mussa?

Appie Mussa is een man van vele talenten. Zo staat de deelnemer van De Slimste Mens de afgelopen jaren bekend als TikTokker, contentmaker, hypeman, internetcomedian en zo kan de lijst nog wel even doorgaan. Appie Mussa werd 25 jaar geleden geboren als Abdulahi Mussa Ali, van Somalische ouders. Hij groeide samen met zijn twee broers op in Eindhoven. Eerder vertelde de contentmaker dat hij vanaf zijn zeventiende tot zijn twintigste samen met zijn familie in Birmingham woonde.

In 2018 verhuisde Appie Mussa weer terug naar Nederland waar hij uiteindelijk begon met het maken van content. Met zijn grappige filmpjes, waarin hij ingaat op serieuze onderwerpen zoals racisme, trending topics, en luchtige onderwerpen zoals het weer, heeft hij inmiddels zo’n 1.6 miljoen volgers op TikTok en 287.000 volgers op Instagram vergaard.

Meerdere talenten

We kennen Appie Mussa zoals eerder gezegd van zijn grappige filmpjes op social media. Dat betekent echter niet dat hij geen andere talenten bezit. Zo maakt de veelzijdige creatieveling, net zoals zijn broer Rarri Jackson, muziek. Inmiddels heeft De Slimste Mens-kandidaat vijf nummers online staan onder de naam Apson. Alle liedjes zijn in samenwerking met boezemvriend Joost Klein en samen goed voor zo'n twintig miljoen streams. Daarnaast acteerde Appie Mussa in verschillende series zoals Vakkenvullers en Herres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blauwe vogel

Zoals bekend heeft Appie Mussa op verschillende vlakken samengewerkt met Joost Klein, maar de bekendste samenwerking is toch die tijdens het Eurovisie Songfestival 2024. Tijdens het grootschalige muziekevenement in Malmö maakte Mussa samen met Stuntkabouter deel uit van de act van Joost Klein. Op dat moment ging de 25-jarige interneticoon verkleed als een blauwe vogel. Zoals bekend, werd Joost Klein na de halve finale gediskwalificeerd vanwege een slaande beweging naar een cameravrouw. Waar Joost Klein zich vooral stilhield over de diskwalificatie, besloot Appie Mussa wel kritiek te uiten op het Songfestival. Zo wees hij erop dat Joost Klein voor niets is weggestuurd terwijl de Israëlische deelneemster wel gewoon mocht meedoen, ondanks het geweld van haar land.

De Slimste Mens

Nu is het opnieuw tijd voor de internetpersoonlijkheid om te schitteren op het grote podium. Echter, hij doet dit nu in een hele andere vorm. Appie Mussa was namelijk kandidaat van het NPO-programma De Slimste Mens. Hierin testen verschillende BN’ers hun algemene kennis met tijdsgebonden vragen en opdrachten. Helaas heeft Appie Mussa de volgende aflevering niet gehaald, maar we zullen hem gelukkig nog vaak genoeg tegenkomen op onze beeldschermen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie