FunX

Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2024

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2024

De elfde editie van de FunX Music Awards zit er helaas weer op. De grote winnaars van de avond zijn Jonna Fraser en CHO, die beiden met twee awards naar huis gingen. Benieuwd welke artiesten nog meer met een prijs naar huis zijn gegaan? Check hieronder het winnaarsoverzicht.

ARTIST OF THE YEAR - FEMALE: Yade Lauren

Voor maar liefst het vierde jaar op rij sleepte Yade Lauren de felbegeerde prijs voor Artist of the Year - Female in de wacht. Hoewel de zangeres het afgelopen jaar geen nieuwe nummers of gastbijdrages heeft geleverd, houdt ze luisteraars nog altijd in haar greep met haar debuutalbum Reflecties en haar voortreffelijke singles en features.

ARTIST OF THE YEAR - MALE: Jonna Fraser

Jonna Fraser mocht dit jaar de prestigieuze award van Artist of the Year - Male in ontvangst nemen. De artiest uit Zaandam heeft een fantastisch jaar achter de rug met features op hits als Domino, U & Me en Frontlinie. Ook zijn eigen singles Tuesday en Stiekem '24 gaan nog altijd lekker in de hitlijsten. Alsof dat niet genoeg is dropte hij dit jaar zijn achtste soloplaat Blessed For Life.

BEST ALBUM: DYSTINCT - Layali

DYSTINCT dropte afgelopen zomer zijn tweede album Layali wat een groot succes werd voor de Belgische zanger. Het album kwam binnen op nummer zes in de Album Top 100 en bevat onder andere de monsterhits Business en Tek Tek. Het succes van Layali heeft ervoor gezorgd dat DYSTINCT ervandoor ging met de award voor Best Album.

BEST SONG: Frenna - Pretty Girls

De afgelopen tijd konden we er niet omheen: Pretty Girls van Frenna. De track, die is toegewijd aan alle vrouwen die Frenna aantrekt om naar zijn shows te komen, staat al weken bovenaan de XChart en ook in de Singles Top 100 gaat het nummer nog altijd lekker. Hoewel de zomer officieel nog niet is begonnen, wordt Pretty Girls nu al bestempeld als zomerhit. Na vanavond is het ook nog eens de Best Song van 2024.

BEST COLLAB: CHO Ft. Idaly - Niet Genoeg

Cho en Idaly scoorden in oktober vorig jaar een enorme hit met hun collab Niet Genoeg. De track stond wekenlang bovenaan de XChart bij FunX. Het is dan ook niet gek dat hun samenwerking is bekroond met de Best Collab Award!

BEST GROUP: Broederliefde

Voor de tiende keer op rij gaat de award voor Best Group naar niemand minder dan Broederliefde. De mannen uit Spangen beloofden vorig jaar al dat ze bij de tiende keer hun kids mee zouden nemen op het podium. En dat deden ze voor dit bijzondere jubileum, want hun kinderen namen de prijs in ontvangst. Wat ze daarvan vonden? "Wel leuk"

BEST MC: CHO

Cho ging het afgelopen jaar keihard. De rapper wist binnen no time meerdere concerten uit te verkopen en dropte zijn succesvolle album Knock Knock 4. Daarnaast scoorde hij een enorme hit met Niet genoeg, de track waarmee hij ook de award voor Best Collab in de wacht heeft gesleept. Daarnaast mag hij dus ook de prijs voor Best MC mee naar huis nemen. Een hele eer, vond Cho, die iedereen op het hart drukte om altijd in jezelf te blijven geloven.

BEST SINGER: Jonna Fraser

Naast de award voor Artist of the Year - Male ging Jonna Fraser er vanavond ook vandoor met de prijs voor Best Singer. Benieuwd waarom fans hem hebben verkozen tot de beste zanger van het jaar? Check dan vooral zijn hit Tuesday.

BEST PRODUCER: $hirak

$hirak is al jaren een vaste waarde binnen de scene, maar ook het afgelopen jaar behaalde hij weer grote successen. Zo scoorde hij de hit AMG en wist hij voor de zestiende keer de eerste plek te behalen in de Single Top 100 met de hit Pornstar Martini.

BEST DJ: Freddy Moreira

Dit jaar mag niemand minder dan Freddy Moreira zich Best DJ noemen. Freddy Moreira is een gevestigde naam in de Nederlandse clubscene en krijgt nog altijd de dansvloer vol met zijn opzwepende sets. Ook met zijn show Moreira's Mansion op FunX weet hij de schouders los te krijgen. "Ik hou er niet van om in de middelpunt van de belangstelling te staan", aldus de dj die daarna liet weten de prijs heel erg te waarderen.

NEXT BEST: Kaya Imani

Vorig jaar was Kaya Imani één van de kanshebbers bij FunX Talent. Helaas schopte de jonge zangeres het niet tot de finale, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar sleepte ze namelijk een FunX Music Award in de wacht in de categorie Next Best en die nam ze geëmotioneerd in ontvangst. Kaya Imani dropte het afgelopen jaar tracks zoals Remedy en Parra. Ook maakte ze indruk met haar feature op de track Ben Met Je van Jiri11.

Legend award: Adje

Dit jaar reikte FunX voor het eerst een Legend Award uit. Deze juryprijs, die wordt gegeven aan artiesten die grondleggers zijn geweest van de scene, ging dit keer naar Adje. Hij stond aan de basis van succesvolle carrières van vele artiesten en heeft misschien wel de meest unieke stem in de Nederlandse hiphopscene. Met hits als Hele Meneer en Coño kunnen we wel stellen dat hij zijn status als icoon in de Nederlandse hiphopscene dubbel en dwars heeft verdiend.

Ster advertentie
Ster advertentie