FunX

Niva viel in anderhalf jaar tijd 47 kilo af: “Ben er echt voor gegaan"

foto: Instagram: nivanivvsfoto: Instagram: nivanivvs
  1. Newschevron right
  2. Niva viel in anderhalf jaar tijd 47 kilo af: “Ben er echt voor gegaan"

Eens in de zoveel tijd duikt er een persoon op met een inspirerend verhaal. Niva is zo’n persoon. Anderhalf jaar geleden besloot ze het roer drastisch om te gooien vanwege haar overgewicht. Zo woog ze 120 kilo en wist ze in achttien maanden tijd zo’n 47 kilo af te vallen: “Het kon zo niet meer verder.”

Niva besloot het roer om te gooien

Niva, die ook bekend is van haar deelname aan FunX Talent in 2019, heeft tijdens deze uitdaging laten zien te beschikken over erg veel doorzettingsvermogen. Ze vertelde haar verhaal onlangs in de ochtendshow bij Fernando. Het begon allemaal bij zelfreflectie aldus Niva. “Ik keek in de spiegel en dacht: dit kan zo niet verder. Daarbij wilde ik mijn patroon doorbreken en ik moest daar dus zelf iets aan gaan doen.”

Niva viel in anderhalf jaar 47 kilo af!

Video niet beschikbaar

Niva viel in ruim een jaar tijd 47 kilo af

Vaak is het zeggen makkelijker dan het daadwerkelijk doen, maar Niva voegde de daad bij het woord en ging aan de slag. Op het moment dat Niva begon aan deze uitdaging woog ze 120 kilo. Vandaag de dag weegt ze 73 kilo. Naar eigen zeggen vergde het op mentaal vlak erg veel: “Ik moest uit de slachtofferrol stappen en mijn verantwoordelijkheid nemen. Voorheen gaf ik iedereen de schuld terwijl het mijn eigen schuld was dat ik in die situatie zat.” Op de vraag van Fernando hoe ze het uiteindelijk volhield, reageerde Niva: “Ik wilde nooit meer mentaal en fysiek ongezond zijn.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie