FunX

Nederlander Manuel (18) wint WK FIFA 23 en verdient $300.000: "Mijn hartslag was 160"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nederlander Manuel (18) wint WK FIFA 23 en verdient $300.000: "Mijn hartslag was 160"

De 18-jarige Manuel Bachoore heeft deze week het WK FIFA 23 gewonnen in Saoedi-Arabië. De e-sporter won naast de beker ook nog eens een geldbedrag van maar liefst 300.000 dollar. Youssef en Mahi spraken de kersverse kampioen.

Eerste Nederlander sinds 2006

Manuel is onderdeel van de FIFA-academie Team Gullit en deed vorig jaar ook mee aan het WK FIFA. Toen strandde hij in de kwartfinale. Dit jaar is hij de eerste Nederlander sinds 2006 die het WK wint. In dat jaar werd het toernooi in Amsterdam gehouden en won Andries Smit de prijs. "Het voelt nog steeds onwerkelijk en ik besef het nog niet helemaal, maar dat komt vanzelf", vertelt een gelukkige Manuel. "Op dit moment probeer ik ervan te genieten met de mensen om me heen en als ik thuiskom met mijn familie."

Manuel (18) is wereldkampioen FIFAe en wint $300.000

Spannende penaltyserie in finale

De finale tegen de Australiër Mark Zakhary, die uit twee wedstrijden bestond, was erg spannend. In de eerste wedstrijd kwam Manuel op een 2-0 achterstand, maar wist hij er toch nog een 2-2 uit te slepen. In de tweede wedstrijd leek het erop dat Manuel de pot zou winnen, totdat zijn tegenstander in de slotfase de gelijkmaker scoorde en de stand op 3-3 bracht. Aangezien niemand in de verlenging scoorde, moest de finale door middel van een penaltyserie beslist worden.

Een potje FIFA tussen vrienden kan al heel spannend en stressvol zijn. Maar hoe ga je in hemelsnaam met die stress om als het wereldkampioenschap op het spel staat? "Tijdens de reguliere speeltijd blijf ik rustig, omdat ik altijd blijf vertrouwen in mezelf, wat er ook gebeurt. Als het penalty's wordt, is het meer een loterij en moet je vooral geluk hebben. Je hebt dan niet alles écht in eigen hand en je krijgt meer zenuwen. Toen ging mijn hart wel tekeer. We hadden van die hartslagmeters om en mijn hartslag was 160 ofzo. Na de winnende penalty stond ik op, schreeuwde ik en liet ik me vallen alsof ik niets meer woog. Het was een onwerkelijk moment."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijzengeld

Manuel houdt ook een mooi geldbedrag over aan zijn WK FIFA 23-winst. Hij krijgt maar liefst 300.000 dollar. Dat is niet mis voor een 18-jarige. Wat gaat hij met dat geld doen? "Ik ben nog maar 18, dus ik moet nog mijn rijbewijs halen. Ik ga waarschijnlijk een groot deel opzij zetten. Wat ik er nog meer mee ga doen? Geen idee, maar daar vind ik wel een oplossing voor."

Ster advertentie
Ster advertentie