FunX

Dit is waarom FunX een eerbetoon aan Palestina bracht tijdens de FMA's

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom FunX een eerbetoon aan Palestina bracht tijdens de FMA's

Tijdens de FunX Music Awards vieren we onze artiesten en is er aandacht voor maatschappelijke thema’s. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om tijdens de awardshow stil te staan bij het lot van de Palestijnse bevolking. Onze doelgroep is zeer betrokken bij Palestina en we zijn daarover voortdurend met hen in gesprek. Daarom hebben we Fresku, een artiest die zich al sinds 2008 uitspreekt, gevraagd een eerbetoon voor de Palestijnse bevolking te schrijven. Daarnaast wilden we ook de trots en veerkracht van het Palestijnse volk laten zien, door Palestijnse dansers een plek op het podium te geven met een dabke-act.

Waarom een eerbetoon voor de Palestijnse bevolking?

Tijdens de FunX Music Awards vieren we onze artiesten en is er aandacht voor maatschappelijke thema’s die het meest spelen bij onze doelgroep. Daar geeft FunX ieder jaar een andere invulling aan. We hebben er dit jaar voor gekozen om tijdens de awardshow stil te staan bij het lot van de Palestijnse bevolking. Onze doelgroep is zeer betrokken bij Palestina en we zijn daarover voortdurend met hen in gesprek. We hebben Fresku, een artiest die zich al sinds 2008 uitspreekt, gevraagd een eerbetoon voor de Palestijnse bevolking te maken. Daar heeft hij een krachtige invulling aan gegeven met zijn vernieuwde versie van ‘Omgekeerde Wereld’.

Waarom kiest FunX alleen de kant van Palestina, moet de publieke omroep het geluid niet van beide kanten laten horen?

Bij FunX streven we ernaar om een platform te bieden voor de stemmen en verhalen die vaak onderbelicht blijven. Het klopt dat we veel aandacht hebben besteed aan het leed van het Palestijnse volk, omdat we vinden dat dit een verhaal is dat gehoord moet worden. Daarbij streven we er altijd naar om onze berichtgeving zo evenwichtig en volledig mogelijk te maken. Per onderwerp bekijken we zorgvuldig welke invalshoeken en perspectieven aan bod moeten komen.

FunX laat toch alléén maar de Palestijnse kant horen?

Bij FunX streven we ernaar om een platform te bieden voor de stemmen en verhalen die vaak onderbelicht blijven. Het klopt dat we veel aandacht hebben besteed aan het leed van het Palestijnse volk, omdat we vinden dat dit een verhaal is dat gehoord moet worden. We zijn voortdurend in gesprek met onze doelgroep, zowel op de radio als via onze online kanalen, en we proberen een zo breed mogelijk scala aan meningen en ervaringen te delen. Zo belichten we verschillende perspectieven: verhalen vanuit de FunX-doelgroep, van jongeren die leven in de getroffen gebieden en spreken we experts met diverse achtergronden.

Ster advertentie
Ster advertentie