FunX

Nadia's dochter Insiya werd zeven jaar geleden ontvoerd naar India: "Mijn liefde voor haar houdt me op de been"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Nadia's dochter Insiya werd zeven jaar geleden ontvoerd naar India: "Mijn liefde voor haar houdt me op de been"

Op 29 September 2016 werd de destijds 2-jarige Insiya op brute wijze ontvoerd uit Amsterdam door haar vader. Ze werd vervolgens illegaal meegesmokkeld naar India en haar moeder, Nadia, bleef allen achter. Vanaf die dag zette Nadia zich elke dag in om haar dochtertje terug te halen. Nu, zeven jaar later vertelt haar moeder in Start met Fernando dat ze een nieuwe campagne op heeft gezet om wederom aandacht te vragen voor Insiya's ontvoering.

Ontvoering

Zeven jaar geleden werd Insiya door haar moeder afgezet bij haar oma in Amsterdam. "Ze vroeg nog aan mij: 'Mama, waar ga ja naartoe?' Ik zou niet lang wegblijven en zei dat ik zo weer terug was. Vervolgens trok de deur achter me dicht en reed weg in m'n auto zonder iets door te hebben", vertelt Nadia. Nog geen kwartier later werd Nadia opgebeld door haar eigen moeder toen ze op de snelweg reed. "Ze hebben haar meegenomen", klonk het in paniek aan de andere kant van de telefoon. Nadia bedacht zich geen moment en belde direct de alarmcentrale. "Ik wist meteen dat het foute boel was, dus ik ben meteen omgekeerd op de snelweg", zegt ze. oen Nadia eenmaal bij haar moeders huis arriveerde, zag ze dat de hele straat vol stond met politieauto's. "Ik zag mijn moeder en zusje huilen en het enige wat ik nog weet, is dat ik toen ben ingestort", vertelt ze verder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GPS-tracker

Later hoorde Nadia hoe de ontvoering in zijn werk is gegaan. Toen ze haar huis verliet, werd ze in de gaten gehouden door een ex-politieagent. Hij had een GPS-tracker onder Nadia's auto geplaats om te kijken waar ze precies was. "Toen ik eenmaal op de snelweg was, heeft hij groen licht gegeven aan de andere ontvoerders. Met drie man hebben ze Insiya toen ontvoerd." Nadia vertelt vervolgens dat de ontvoering er ruig aan toe ging. "Mijn moeder en mijn zusje werden belaagd met tasers en zijn geslagen. Daarna hebben ze Insya weggerukt en in een auto meegenomen."

Gestalkt

Nadia vertelt dat dit niet de eerste poging was om Insiya te ontvoeren. Shehzad H. de vader van Insiya had meerdere teams ingehuurd om haar te ontvoeren. "In januari 2016 had hij een Britse militair ingehuurd, maar die ontvoering was mislukt. Later heeft hij een ander team ingehuurd die mij en Insiya maandenlang stalkte", zegt ze. De ontvoerders brachten in kaart waar Nadia en haar dochtertje naartoe gingen, wanneer ze dat deden en met wie ze toen waren. Op basis van deze maanden lange voorbereidingen hebben de ontvoerders uiteindelijk een plan gemaakt om Insiya te ontvoeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Insiya

Nadia geeft de strijd om haar dochtertje terug te krijgen niet op en voert nu campagne om de overheid te blijven motiveren. "Er is al een uitspraak geweest van een rechter die stelde dat Insiya er direct terug moet komen naar Nederland. De overheid moet er nu alles aandoen om dit te realiseren en ik hoop dat ze in gesprek gaan met de overheid in India en dat ze haar uitleveren", stelt Nadia. Dit is echter niet haalbaar op korte termijn. Tot Nadia's grote verbazing en frustratie blijkt er volgens de Indiase regering nog een rechtszaak tegen Shehzad H. te lopen. "Het kan toch niet zo zijn dat je in het buitenland een rechtszaak aanspant, een kind ontvoerd uit Nederland en dat de regering uit het buitenland niet mee wil werken, omdat 'daar ook nog een rechtszaak loopt'? Dat is echt absurd en we moeten daar echt vanaf", zegt ze stellig.

Hetgeen wat haar na zeven lange jaren nog steeds op de been houdt, ondanks alle frustratie, is de liefde voor haar dochter. Nadia mist haar dochtertje heel erg. "Haar natte kusjes en leuke praatjes mis ik nog het meest. Ik moet gewoon echt mijn best doen om haar terug te krijgen. Insiya rekent op mij." Om deze reden heeft ze ook veel foto's en video's van haar strijd gedeeld met internationale media. "Ik wil dat Insiya weet dat haar moeder haar mist en zoekt. Mijn verhaal is ook opgepakt door media in India, dus ik hoop dat ze mijn berichten ziet als ze zichzelf googlet", aldus Nadia.

Ster advertentie
Ster advertentie