FunX

Young Ellens over features met rappers: "Niemand wilde op mijn EP toen ik vastzat"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Young Ellens over features met rappers: "Niemand wilde op mijn EP toen ik vastzat"

Het heeft even geduurd, maar Young Ellens is sinds eind september weer terug met een heerlijke tune, namelijk Sweety Darling. Fans die hem volgen op social media weten dat er aardig wat tijd zat tussen het voorproefje van de track en de uiteindelijke release. De rapper schoof vanochtend aan bij Start met Fernando om onder andere te vertellen hoe de zomerse track tot stand kwam en wat fans nog meer van hem kunnen verwachten.

Young Ellens maakt liever kleding dan muziek?!

Video niet beschikbaar

Sweety Darling

Iets meer dan een week geleden dropte Young Ellens zijn nieuwste tune Sweety Darling, die momenteel erg lekker gaat. Hoewel de rapper de track al een aantal weken geleden wilde droppen, kwam het nummer maar moeizaam tot stand. Zo vertelt hij dat de line-up op Sweety Darling aardig wat veranderingen heeft doorgemaakt. "Ik was bezig en Eves kwam toevallig langs voor een sessie. Diquenza was er ook bij en was een beat aan het maken. Ik ging vervolgens een pokoe maken in een andere kamer. Toen ik klaar was ging ik even checken bij Eves en ik zag haar strugglen met twee bars."

Totstandkoming van nieuwe tune

Young Ellens besloot Eves te hulp te schieten en bedacht vervolgens de tekst: 'Sweety darling, ga laag'. Nadat hij een snippet van de track op TikTok liet horen, konden fans niet wachten om de volledige track te horen. Helaas duurde het even voordat de track gereleased kon worden. "Ik stond eerst in m'n eentje op de track. Daarna had ik JMANI en Poke ingeschakeld voor een feature. Drie weken geleden wilde ik de track uitbrengen, maar JMANI bleek ruzie te hebben met zijn label, waardoor hij even niks kon droppen." De rapper vervolgde zijn zoektocht naar de perfecte gastbijdrage en kwam uiteindelijk bij FMG en Gio uit. "FMG schakelde binnen twee à drie dagen en Gio in nog geen 24 uur, dus shoutout naar hun. Vervolgens heb ik de track gelijk uitgebracht. We moeten door. Ik kan niet wachten op kleine jongens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Features

Hoewel Young Ellens nog altijd één van de heetste rappers van Nederland is, ervaart hij soms nog weleens dat het lastig kan zijn om artiesten te strikken voor een feature. "Ik heb dit al vaker meegemaakt. Toen ik tijdens mijn piek vast kwam te zitten, wilde niemand op mijn EP springen, terwijl mensen een paar maanden daarvoor nog remixes aan het maken waren van mijn tracks. Maar het is oké. That's how the game goes."

Meer muziek

Gastbijdrages of niet, als het aan Young Ellens ligt, kun je de komende tijd meer nieuwe tunes van hem verwachten. "Ik had veel tunes liggen, maar ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde gaan. In de zomer had ik toen een 101Barz-sessie gedaan. Toen dacht ik: Oké dit is wat de fans willen horen. Daarna heb ik de tijd genomen om een goed ritme te vinden en vanaf nu ga ik gewoon door."

Ster advertentie
Ster advertentie