FunX

Over je mentale problemen praten tijdens eerste date: "Een enorme afknapper"

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Over je mentale problemen praten tijdens eerste date: "Een enorme afknapper"

Vandaag in Start met Igmar werd een gevoelig datingdilemma besproken dat werd ingezonden door Souliman. Hij deelde namelijk openhartig over zijn strijd met PTSS en depressie en de impact ervan op zijn datingleven. Na een date waarbij zijn openheid niet het gehoopte resultaat bracht, vraagt Souliman zich af: moet je op de eerste date delen dat je last hebt van mentale problemen?

Eerste date?

In het gesprek stelt Souliman zich enorm kwetsbaar op en vertelt de luisteraar dat hij op een eerste date zijn mentale staat heeft besproken. "Geen goed idee, want diegene laat niks meer van zich horen. Ik heb er wel spijt van dat ik dit op de eerste date openlijk heb verteld en hem blijkbaar heb afgeschrokken. Maar ik vind het wel lastig, want wanneer vertel je dit? Ik heb het ook weleens later verteld en dan was dat weer een dealbreaker. Ik doe het nooit goed."

De meningen over dit onderwerp verschillen. Igmar zegt ook last te hebben van PTSS en herkent dat mensen hier dan een heel lang gesprek over willen voeren. "Je krijgt bijna een hele psychologische sessie. Je hebt ook niet altijd zin om een heel gesprek hierover te voeren." Iemand anders in de studio zegt dat de eerste date echt wel veel te vroeg is om dit soort zaken te bespreken. "Als je die persoon dan toch leuk vindt dan kun je het langzamerhand vertellen. Ik ben echt niet iemand die alles zo makkelijk op tafel gooit. Het gaat vooral om de eerste indruk, want als hij of zij leuk is dan hoef ik dat niet meteen allemaal te weten."

Vertel je over je mentale problemen op de eerste date?

Video niet beschikbaar

Reacties van luisteraars

De FunX-luisteraars waren het ook niet allemaal met elkaar eens. "Ik zou het een enorme afknapper vinden als een man op de eerste date vertelt. Ik zit überhaupt niet te wachten op iemand die een depressie heeft. Een depressie is enorm zwaar en ik weet wat een partner te wachten staat. Het is fijn dat hij daar open over is, maar het kan ook zijn dat hij hier open over is, omdat het zo'n groot ding is."

Toch laat een andere luisteraar ook weten dat zij het wel graag wil weten. "Ik heb ook te maken gehad met een partner die PTSS had en in de knoei met zichzelf zat. Dat heeft best wel veel schade in mijn leven aangericht. Ik zou dat dus best wel graag willen weten."

Ster advertentie
Ster advertentie