Games & gadgets

Nieuwe FIFA-game 'EA Sports FC' krijgt releasedatum

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe FIFA-game 'EA Sports FC' krijgt releasedatum

Een einde van een tijdperk: de voetbalgames die de afgelopen decennia de naam 'FIFA' droegen, gaan verder als EA Sports FC. De game met nieuwe naam is vanaf 29 september te verkrijgen.

Naamsverandering

De verandering van de naam heeft te maken met een voorstel dat de FIFA aan game-ontwikkelaar EA Sports deed. FIFA vroeg namelijk 1 miljard dollar van EA Sports om hun naam te mogen dragen. EA Sports weigert dat echter te betalen en dus is er een nieuwe naam bedacht: EA Sports FC. Naar aanleiding van de breuk heeft de FIFA laten weten zelf games te gaan ontwikkelen.

Releasedatum

Het eerstvolgende spel gaat dus EA Sports FC 24 heten en inmiddels is ook de releasedatum van de nieuwe game gelekt. Bilbil-kun is een Twitter-gebruiker die regelmatig belangrijke informatie lekt over games en onthult nu dat de release van EA Sports FC 24 op 29 september verwacht kan worden. Dit komt overeen met releasedates van eerdere versies van de populaire voetbalgame. Ook schijnen mensen die de Ultimate Edition kopen een week eerder aan de slag kunnen met de game.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie