Games & gadgets

Fans hyped over nieuwe 5-tegen-5 mode in EA Sports FC 25: "Lijkt op Fortnite"

foto: EA Sports
  1. Newschevron right
  2. Fans hyped over nieuwe 5-tegen-5 mode in EA Sports FC 25: "Lijkt op Fortnite"

EA Sports heeft deze week de langverwachte trailer van EA Sports FC 25 uitgebracht. Wat daarin het meeste opviel, is dat de makers van het spel, dat voorheen de naam 'FIFA' droeg, een nieuwe game mode hebben toegevoegd. In de spelvariant Rush kun je nu samen met je vrienden een team van vijf personen vormen om het online tegen anderen op te nemen.

EA Sports FC 25

De nieuwe 5-tegen-5 spelvariant in EA Sports FC 25 is specifiek ontworpen om met je vrienden te spelen. "Deze splinternieuwe multiplayer-variant stelt groepen van maximaal vier spelers en een AI-bestuurde doelman in staat om een team te vormen en samen het veld te betreden in Football Ultimate Team, Clubs en Kick-off", laat EA in het persbericht weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rush: nieuwe 5-tegen-5 game mode

Online reageren fans verheugd op de aankondiging van EA Sports. Zo schrijft Tom van IGN, die de game mode al mocht spelen, dat Rush enorm doet denken aan Fortnite. "Het is natuurlijk geen 'Battle Royale', maar iedereen speelt met een eigen build voor een personage dat je qua uiterlijk en accessoires naar wens kunt aanpassen." Door goede resultaten te behalen, kun je in het spel beloningen en upgrades voor je persoonlijke speler vrijspelen. Ook op het gebied van celebrations kun je, net als bij Fortnite, creatiever zijn dan in normale game modes.

De reden om de nieuwe modus te introduceren, is omdat de spelvariant Volta minder succesvol is gebleken dan dat EA gehoopt had. Met Rush hoopt de ontwikkelaar voort te bouwen op het succes van game modes als Ultimate Team en Pro Clubs, de twee populairste onderdelen van EA Sports FC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Release EA Sports FC 25

Wie de nieuwe game wil spelen, moet nog even geduld hebben. EA heeft aangekondigd dat EA Sports FC 25 op 27 september zal uitkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie