Games & gadgets

Eerste gameplaybeelden van 'Call of Duty: Black Ops 6' getoond

foto: YouTube: Xbox
  1. Newschevron right
  2. Eerste gameplaybeelden van 'Call of Duty: Black Ops 6' getoond

Tijdens de Xbox Games Showcase heeft Activision de eerste gameplaybeelden getoond van Call of Duty: Black Ops 6 middels een nieuwe trailer. De uitgever maakte tegelijkertijd ook bekend dat de game op 25 oktober moet uitkomen. Xbox-spelers kunnen het spel vanaf dag één spelen via Xbox Game Pass.

Golfoorlog

Uit de ruim twee minuten durende trailer blijkt dat het verhaal van Black Ops 6 zich afspeelt tijdens de Golfoorlog, die kort na de Koude Oorlog uitbrak. In de game reizen spelers onder meer af naar Zuid-Europa, de Verenigde Staten, Rusland en het Midden-Oosten. Ook komen bekende Black Ops-personages zoals Frank Woods en Russell Adler voor in Black Ops 6.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Behoorlijk grote game

Na de onthullingstrailer maakte Activision ook middels een blogpost bekend dat de singleplayermodus alleen met een internetverbinding te spelen is. Dit om de textures deels in te laden via het internet. Verder zullen heel wat gamers ruimte moeten maken op hun harde schijf om Black Ops 6 te kunnen installeren. Het spel neemt met 309,85 gigabyte behoorlijk wat opslagcapaciteit in beslag.

Multiplayer

De multiplayermodus van Black Ops 6 wordt ontwikkeld door Treyarch. Spelers kunnen elkaar op zestien nieuwe maps een kopje kleiner maken. Op twaalf van de zestien maps nemen spelers het zoals gewoonlijk tegen elkaar op in 6v6-potjes. De overige vier maps zijn zogeheten Strike maps die zich perfect lenen voor 2v2-wedstrijden. Daarnaast keert de zombiemodus terug.

Gelukkig hoeven gamers niet te wachten tot 25 oktober om aan de slag te kunnen met de multiplayermodus van Black Ops 6. Er komt namelijk een gratis open bèta voor alle platforms waarop het spel verschijnt. Wanneer de bèta gelanceerd wordt is vooralsnog onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie