Games & gadgets

Tinder bezig met tool om AI je profiel te laten samenstellen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Tinder bezig met tool om AI je profiel te laten samenstellen

Weet je niet welke foto's je op je Tinderprofiel moet zetten en wat je in je bio moet schrijven? Geen stress! Tinder is bezig met een test waarbij kunstmatige intelligentie (AI) dat werk voor je uit handen neemt. Volgens het bedrijf hoef je dan zelf niet meer na te denken over welke picca's het beste zouden scoren of welke interesses je zou moeten uitlichten, omdat AI je gaat helpen om je zo goed mogelijk in de markt te zetten.

Meer matches door AI

Volgens de Britse krant The Guardian moet de tool ervoor zorgen dat profielen vaker leuk geworden vonden. Uiteindelijk zou dit moeten resulteren in meer matches voor de gebruikers, zodat ze de app met meer plezier zullen gebruiken.

Met het nieuwe systeem zal kunstmatige intelligentie door het fotoalbum van de gebruiker bladeren om daar vijf foto's uit te kiezen. Deze picca's zouden volgens de tool het meest representatief voor de persoon zijn. "De foto's moet daarnaast ook beter helpen bij het uitlichten van iemands persoonlijkheid", zegt Bernard Kim, CEO bij het techbedrijf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overtuigende teksten in bio

Los van de foto's wordt er bij Tinder ook geëxperimenteerd met een tool die je helpt bij het samenstellen van je bio. Dat is de plek waar mensen iets kunnen schrijven om zichzelf te introduceren. Volgens Tinder zou kunstmatige intelligentie de gebruiker kunnen helpen om "overtuigende teksten" te bedenken.

Kunstmatige hulp bij liefde

Steeds meer bedrijven zetten kunstmatige intelligentie in om de gebruikerservaring van hun apps naar een hoger niveau te tillen. AI bij datingapps is dan ook niet nieuw. Zo is er al een applicatie op de markt waarop mensen hun openingszinnen kunnen uitproberen en gesprekken kunnen voeren met een (chat)bot. Ook bestaat er een app waarbij mensen met een kunstmatige intelligentie-versie van een potentiële match kunnen praten, voordat ze het profiel van die persoon liken.

Ster advertentie
Ster advertentie