Games & gadgets

PlayStation 5 Pro nog steeds gepland voor dit jaar

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. PlayStation 5 Pro nog steeds gepland voor dit jaar

De release van de PlayStation 5 Pro lijkt nog steeds in de planning te staan voor dit jaar. Dit nieuws komt van de bekende Giant Bomb-journalist Jeff Grubb, die in zijn Game Mess Mornings-show liet weten dat de console ondanks het gebrek aan een officiële aankondiging binnenkort alsnog zal verschijnen. "Zover ik heb vernomen komt de PS5 Pro nog steeds dit jaar uit," zegt Grubb in een YouTube-video.

State of Play-livestream in september

Volgens Grubb zal er voor het einde van september een nieuwe State of Play-livestream plaatsvinden. Hoewel deze livestream niet hetzelfde is als een PlayStation Showcase, denkt Grubb dat het waarschijnlijk is dat de PlayStation 5 Pro tijdens deze State of Play onthuld zal worden. "Waar moet hij anders opduiken?" vraagt de journalist zich hardop af. De verwachting is dat Sony van deze gelegenheid gebruik zal maken om meer details over de nieuwe console te delen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geruchten en speculaties rond de PlayStation 5 Pro

Hoewel Grubb vrij zeker lijkt van zijn zaak, is er nog niets officieel bevestigd door Sony. Het is duidelijk dat de geruchtenstroom rond de PlayStation 5 Pro niet nieuw is. Afgelopen weekend werd er op Gamescom zelfs gesuggereerd dat het bestaan van de PS5 Pro een "publiek geheim" is. Dit voedt de speculaties dat Sony binnenkort met een officiële aankondiging komt.

Wat maakt de PlayStation 5 Pro anders?

De PlayStation 5 Pro zou naar verluidt ongeveer 45 procent sneller zijn dan de huidige PS5. Dit is een verschil dat voor veel gamers interessant kan zijn. De verbeterde prestaties zouden vooral merkbaar moeten zijn bij grafisch intensieve games en VR-ervaringen. Maar ook dit moet nog blijken. Tot die tijd blijft het afwachten en speculeren.

Ster advertentie
Ster advertentie