Games & gadgets

Michael Artiaga (16) heeft als eerste Tetris volledig uitgespeeld

foto: YouTube: Michael Khanh (dogplayingtetris)
  1. Newschevron right
  2. Michael Artiaga (16) heeft als eerste Tetris volledig uitgespeeld

De 16-jarige Amerikaanse gamer Michael Khanh Artiaga, beter bekend als 'dogplayingtetris' op Twitch, heeft als eerste ooit een aangepaste versie van Tetris volledig uitgespeeld. Tijdens een van zijn zenuwslopende livestreams wist hij na ruim tachtig minuten voorbij het beruchte level 255 te komen en weer terug te keren naar level 0. Dit bijzondere moment markeert een historische mijlpaal in de Tetris-gemeenschap.

Hoe Michael Artiaga de bekende 'Tetris'-crashes wist te omzeilen

De 16-jarige Michael Artiaga wist zijn prestatie te bereiken dankzij een aangepaste versie van Tetris die de bekende crashes voorkomt, een probleem waar veel spelers op hogere niveaus vaak tegenaan lopen. Spelers ervaarden de crash eerder meestal rond level 29, omdat het tempo zo hoog ligt dat het de reguliere knopbewegingen dat niet bij konden houden.

Maar met technieken als 'hypertapping' en 'rolling' wisten spelers onder wie Michael Artiaga verder in het spel te komen dan wie dan ook. De tiener overwon bovendien de bekende obstakels, zoals de verwarrende kleurpatronen vanaf level 138 en de verhoogde crash-kans na level 155, waar eerdere pogingen van topspelers als 'BlueScuti' op stukliepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie