Boef lanceert app 'Bonnetje' waarmee je boetes kunt aanvechten
- News
- Boef lanceert app 'Bonnetje' waarmee je boetes kunt aanvechten
Boef heeft gisteren via Instagram zijn nieuwe onderneming gelanceerd. Met zijn app genaamd Bonnetje kun je vanaf vandaag binnen twee minuten je verkeersboetes aanvechten. "Eén op de vier boetes blijkt na bezwaar namelijk onterecht te zijn", zo vertelt Boef. "En daar ben ik klaar mee. Het is tijd voor verandering. Bonnetje is de app waar heel Nederland op heeft gewacht."
Onterecht
"Toen ik hoorde hoeveel onterechte boetes er worden uitgedeeld, werd ik leip", vertelt de rapper over zijn eigen ervaringen met het Nederlandse boetesysteem. "Ik denk dat er heel veel mensen zijn die dit niet weten. Honderduizenden mensen die dus onterecht boetes betalen." Boef wil hier iets aan doen, want betalen als dat niet terecht is, vindt hij gewoonweg niet eerlijk. De rapper gaat met zijn app de strijd aan met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en maakt het voortaan makkelijker voor mensen om een boete kosteloos aan te vechten. Zo kun je nu altijd checken of je boete wel terecht is, voor je deze ook echt betaalt.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bezwaar maken
Bezwaar maken op een boete was tot Bonnetje volgens Boef veel te ingewikkeld. "Ik snapte er maar weinig van en de websites waar het dan wel lukte om bezwaar te maken, vond ik onhandig." Volgens de rapper moet dat in 2023 toch makkelijker kunnen. "Letterlijk twee minuten werk en je boete wordt aangevochten. Niet door mij, maar door een team sterke juristen die elke zaak serieus nemen."
De app zou het volgens Boef voor iedereen mogelijk moeten maken een boete aan te vechten; of je nou jong, oud, arm of rijk bent. "Want het is heel simpel én geheel gratis."
No cure no pay
In de reacties onder de lanceringsvideo vragen mensen zich af hoe het verdienmodel van de app in elkaar zit. Want juristen die gratis voor jou aan de slag gaan: dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is Bonnetje niet het eerste bedrijf dat te werk gaat volgens dit no cure no pay-principe. Er bestaan al langer bedrijven die gratis juridische hulp aanbieden bij het maken van bezwaren. Denk bijvoorbeeld aan vluchtvertraagd.nl.
De winst voor deze bedrijven zit hem in de gewonnen zaken. Als het bedrijf van Boef straks een zaak wint, moet de overheid de proceskosten van de juristen betalen. Deze proceskosten kunnen soms wel oplopen tot 1300 euro per gewonnen bezwaar.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Populairste app
Bonnetje is binnen een dag de meeste populaire app in de Appstore geworden. Hiermee laat Boef populaire apps als Whatsapp, Tikkie en ING achter zich. De rapper laat via Instagram weten dat de populariteit van de app ervoor heeft gezorgd dat deze overbelast is geraakt. Een update lijkt dat inmiddels te hebben opgelost.
Lees ook
Music
Boef bereikt top 5 wereldwijde Spotify Charts met nieuw album 'Luxeprobleem'Entertainment
Boef over kritiek op track met Lil Kleine: "We zijn allemaal mensen en maken fouten"Entertainment
Boef betrokken bij vuurwerkongelukEntertainment
Boef kondigt 'grootste concert ooit' aan: “Ik ga het legendarisch maken”