Lifestyle

Onderzoek wijst uit: zo ziet een gameverslaafde er over 20 jaar uit

foto: OnlineCasino.ca
  1. Newschevron right
  2. Onderzoek wijst uit: zo ziet een gameverslaafde er over 20 jaar uit

De coronacrisis is voor veel mensen de uitgelezen tijd om langdurig achter die Playstation te kruipen en de ene na de andere game verslinderen. Nou geeft zoiets op korte termijn vooral plezier, maar op de lange termijn blijken er, volgens een Canadees onderzoek, grote gezondheidsrisico's aan overmatig gamen te zitten...

Wetenschappelijk onderzoek naar gevolgen

Gameverslaving is officieel erkend door de World Health Organization en moet volgens de onderzoekers serieus genomen worden. Het onderzoek nam allerlei factoren in behandeling die gelinkt zijn aan overmatig gamen. Denk daarbij aan slaaptekort, weinig zonlicht en dus vitamine D-tekort, vermoeide ogen, uitdroging en de zogeheten 'Playstation-duim'. Op basis van alle die gebreken en diverse wetenschappelijke studies op het gebied van gameverslaving, maakten de onderzoekers een model genaamd Michael, waarmee zij simuleren hoe een fervent gamer er over 20 jaar uitziet.

Schokkend resultaat

Zoals je kunt zien, ziet het er niet al te best uit. Zo heeft Michael onder andere obesitas, naar voren gebogen schouders, is hij enorm wit en heeft hij zelfs een deuk in zijn hoofd door het langdurig gebruik van een koptelefoon. Ook heeft hij haarverlies door gebrek aan vitamine D, maar juist wel weer veel haar in zijn oren door een gebrek aan luchtcirculatie.

Tips om op een verantwoorde manier te blijven gamen

Het model gaat natuurlijk uit van een worst case scenario, maar de onderzoekers geven ook tips om deze mankementen te voorkomen. De vijf meest cruciale manieren om op een verantwoordelijke manier te blijven gamen, zijn volgens hen: regelmatig blijven bewegen, vermoeide ogen voorkomen door veel pauzes te nemen, een gezond dieet volgen, goed op je fysieke houding letten (schouders rechtop en armen ontspannen) en genoeg water blijven drinken. Kortom, niet zo moeilijk dus!

Benieuwd naar het hele onderzoek? Kijk dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie