Music

Hind niet door naar finale Songfestival

  1. Newschevron right
  2. Hind niet door naar finale Songfestival
Nederland is er weer niet in geslaagd de finale van het Eurovisie Songfestival te bereiken. Hind's 'Your Heart Belongs To Me' eindigde niet bij de eerste negen in de halve finale. Ook de vakjury, die een wildcard mocht geven aan één deelnemer, koos niet voor dit nummer.

De laatste keer dat Nederland de finale haalde was in 2004. Hind was teleurgesteld, maar niet echt boos. De zangeres heeft wel een traantje gelaten, zo bekende ze na de uitslag. Helemaal als je bedenkt dat een land als Azerbeidzjan wel door is. Bij nummer negen wist ik dat dit niet meer ging lukken. Toen hebben we elkaar even flink geknuffeld."

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival voor de 53ste keer georganiseerd. In totaal doen er dit jaar 43 landen mee en voor het eerst worden er twee halve finales gehouden. Elk met 19 landen die strijden om een finaleplaats. Per halve finale gaan tien landen door naar de finale. Negen daarvan worden door het publiek gekozen, het tiende door een vakjury uit de deelnemende landen.

Ook volgend jaar zal Nederland weer meedoen aan het songfestival. ‘We hebben vorig jaar onze zin gekregen met twee halve finales en een vakjury, zodat de stemming nu eerlijk is verlopen. Dan moet je nu niet verder zeuren.’ zei NOS directeur Gerard Dielessen.

Klik hier voor de hele uitzending van de halve finale!
Ster advertentie
Ster advertentie