Music

Hiphop-platform 'Hiphop In Je Smoel' loopt gevaar: "We hebben jullie nodig"

foto: Hiphop In Je Smoel
  1. Newschevron right
  2. Hiphop-platform 'Hiphop In Je Smoel' loopt gevaar: "We hebben jullie nodig"

Het Nederlandse hiphop-platform Hiphop in je Smoel loopt groot gevaar, melden ze op Instagram. "Met grote bezorgdheid hebben we kennisgenomen van het negatieve advies dat de adviescommissie Cultuureducatie en Talentontwikkeling richting de gemeente Rotterdam uitbracht." En dat is heel slecht nieuws, aangezien het bekende platform veel heeft betekend voor de Nederlandse hiphopscene.

Hiphop In Je Smoel

Het platform HipHop In Je Smoel bestaat in september precies 25 jaar. Als een van de weinige media-outlets brengen zij talloze verhalen op het gebied van hiphop naar buiten: van recensies en persoonlijke interviews met artiesten tot de belangrijkste hiphopnieuwtjes. Daarom is het van groot belang dat het platform ook nu nog gesteund wordt door de Rotterdamse gemeente. "Als er niets aan dat advies verandert, wordt het voortbestaan van Hiphop In Je Smoel bedreigd." En dat terwijl het platform representatie op allerlei vlakken brengt. Zo heeft het platform het grootste hiphoparchief van de Benelux opgebouwd en heeft het altijd kansen kunnen bieden aan media- en hiphopmakers om hun passie uit te oefenen.

"Hiphop is met zijn vijftigjarige leeftijd een relatief jonge cultuur die simpelweg een toekomstperspectief verdient. Talloze jongeren hebben we verrijkt door hen kennis te laten maken met kunstvormen die uit hiphop zijn voortgekomen. Nog meer mensen lezen dagelijks ons online magazine en blijven zo op de hoogte van alles wat er in de hiphopwereld speelt. In onze ogen mag dat niet ophouden te bestaan", delen ze in het bericht. En daar zijn wij het volledig mee eens. Om HIJS te steunen, kun je op hun Instagram-post reageren, deze delen of hen een DM sturen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie