Music

Ode aan Michael Jackson tijdens BET Awards

  1. Newschevron right
  2. Ode aan Michael Jackson tijdens BET Awards
De uitreiking van de Black Entertainment Awards stond zondagavond in het teken van de donderdag overleden Michael Jackson. Een groot aantal artiesten veranderden op het laatste moment hun optreden in een ode aan Michael. Zijn zus Janet Jackson hield een emotionele toespraak. Kort daarna kregen Ne-Yo en Jamie Foxx het publiek in tranen door hun prachtige versie van "Ill Be There" als slotstuk van de awardshow.
Bekijk hier de video's van de avond!


Janet Jackson kwam na het einde van de show op het podium en hield een korte toespraak over haar broer. "Voor jullie was Michael een icoon. Voor ons was hij familie. Mijn hele familie wilde hier aanwezig zijn, maar dat konden ze niet aan. Ik wil jullie namens mijn familie bedanken voor al jullie liefde en ondersteuning. We missen hem ongelofelijk veel. Bedankt voor alles." Naar het einde van haar toespraak hield Janet haar tranen niet meer in bedwang.



De toespraak luidde het begin in van een kippenvel opwekkend slotoptreden van Jamie Foxx en Ne-Yo. De twee artiesten zongen 'Ill be there', een van de Jackson 5's grootste nummer 1 hits.



Verder was er op deze avond een première van Jay-Z's kant. Hij bracht de videoclip van de track DOA (Death of Autotune) uit, die in de hiphopwereld al de nodige stof deed opwaaien omdat hij hiermee het gebruik van Autotune (het vervormen van je stem) wilt tegengaan. Iets dat tegen het zere been is van rappers als T-Pain die er groot mee zijn geworden.

Jay-Z - DOA (Death of Autotune)



Het draaide dit jaar niet meer om de prijzen, maar om Michael Jackson. Toch zijn de awards op een indrukwekkende manier uitgereikt aan:

* Video van het Jaar: Beyonce Knowles - "Single Ladies (Put a Ring on It)"
* Beste Mannelijke R&B Artiest: Ne-Yo
* Beste Vrouwelijke R&B Artiest: Beyonce Knowles
* Beste Mannelijke Hip-Hop Artiest: Lil Wayne
* Beste Vrouwelijke Hip-Hop Artiest: M.I.A.
* Beste Groep: DAY26
* Best Nieuwkomer: Keri Hilson
* Publieksprijs: T.I. feat. Rihanna - "Live Your Life"
* Beste Duet: Jamie Foxx feat. T-Pain - "Blame It"
* Video Director van het Jaar: Benny Boom
* Centric Award: Jazmine Sullivan
* Beste Gospel Artiest: Mary Mary
* Beste Acteur: Will Smith
* Beste Actrice: Taraji P. Henson
* Beste Mannelijke Athleet: LeBron James
* Beste Vrouwelijke Athelete: Serena Williams
* Ontwikkelingswerk: Alicia Keys and Wyclef Jean
* Oeuvreprijs: The O'Jays
Ster advertentie
Ster advertentie