Music

The Weeknd’s nieuwe album kort na aankondiging gelekt: fans verdenken Drake van betrokkenheid

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd’s nieuwe album kort na aankondiging gelekt: fans verdenken Drake van betrokkenheid

The Weeknd zit momenteel middenin een storm van geruchten en speculaties nadat zijn komende album is gelekt via Telegram. Het album, dat deels werd gepresenteerd tijdens een recent optreden in São Paulo, zou zijn uitgelekt kort nadat het werd ingezonden voor vinylverkoop. Dit meldde DJ Akademiks.

Hurry Up Tomorrow

Het nieuwe album, dat de naam Hurry Up Tomorrow zou dragen, werd eerder deze week door The Weeknd zelf aangekondigd. Dit zou zijn laatste project zijn onder de artiestennaam The Weeknd; daarna zou hij verdergaan onder zijn echte naam, Abel. Tijdens een optreden in São Paulo gaf hij fans alvast een voorproefje van het nieuwe album, inclusief een verrassingsoptreden van Playboi Carti. Wat waarschijnlijk de eerste stap van zijn albumcampagne had moeten zijn, werd echter overschaduwd door het nieuws dat het album mogelijk is gelekt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake's betrokkenheid

Wat de zaak nog interessanter maakt, is dat fans speculeren dat Drake er mogelijk iets te maken mee heeft. Dit gerucht komt voort uit een recente track van The Weeknd met Future, All To Myself, waarin hij lijkt te verwijzen naar lekken binnen Drake's team:

"They could never diss my brothers, baby
When they got leaks in they operation"

Deze lines waren gericht op Drake, tijdens de beef met Kendrick Lamar. Er wordt gesuggereerd dat The Weeknd verwijst naar het feit dat Kendrick precies wist wanneer Drake zijn muziek zou uitbrengen. Lamar overschaduwde Drake's diss Family Matters compleet door enkele minuten daarna zijn eigen diss Meet The Grahams te droppen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ingewikkelde relatie

Het lek van het album voegt nog meer spanning toe aan de toch al complexe relatie tussen The Weeknd en zijn voormalig mentor, Drake. Fans en muziekliefhebbers vragen zich af wat er nou echt achter de schermen speelt. Nu het album onverwachts op straat ligt, is de vraag: hoe gaat The Weeknd hierop reageren? Gaat hij de release naar voren halen of moet hij een heel nieuw album maken?

Ster advertentie
Ster advertentie