Music

Arabische reggae?

  1. Newschevron right
  2. Arabische reggae?
Het is nog steeds reggaeweek op FunX. Reden genoeg dus om te kijken of er ook Arabische reggae bestaat. Het antwoord is ja en nee. Er zijn namelijk maar weinig bekende Arabische artiesten die puur Arabischtalige reggae maken. Wel zijn er veel Arabische zangers die reggae invloeden in hun muziek gebruiken, met name Algerijnse rai-artiesten. Eén van de bekendste voorbeelden is Cheb Tarik met zijn Reggae Rai. Bekijk hier de clip!

Maar ook grote namen als Cheb Mami en Khaled zijn niet vies van die Jamaican rhythms. Check bijvoorbeeld deze oldskool tracks van Khaled: Weely Le Darak en Lellah Ya Jazayer. Een recentere reggae tune is die van de Syrische zanger Samo Zain: Arbaa Horouf. Luister 'm hier:
{mp3remote}http://download.omroep.nl/funx/blogs/arabsounds/samozain.mp3{/mp3remote}
Cheb Tariks Raggae Rai:
{youtube}5d5kWoJREa4{/youtube}
Een relatief onbekende band die Reggae mengt met Arabische invloeden is Disaspora. Zij hebben onlangs een cd uitgebracht waarvan de titel al genoeg zegt: Reggae Arabesque. De band bestaat uit Jamaicaanse, Franse en Italiaanse muzikanten. Hun doel is om de Afrikaanse roots van Reggae verder te verspreiden richting Noord-Afrikaanse landen als Egypte en Sudan door gebruik te maken van Arabische intsrumenten. Benieuwd naar hun sound? Check dan de samples op hun MySpace!
Ster advertentie
Ster advertentie