News

TikTok brengt muziek van Lijpe, Frenna en Drake terug

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. TikTok brengt muziek van Lijpe, Frenna en Drake terug

Nummers van Drake, The Weeknd en Nicki Minaj zijn binnenkort weer op TikTok te horen. Universal Music en het platform hebben toch een deal gesloten, nadat veel bekende nummers eerder dit jaar werden verwijderd.

Muziekrechten

In de overeenkomst verklaart TikTok een betere beloning te bieden aan de artiesten van Universal Group. Ook belooft het platform nieuwe promotie- en betrokkenheidsmogelijkheden voor hun tracks.

In februari verdween muziek van veel bekende artiesten van TikTok. Het label en het platform kwamen toen niet uit onderhandelingen. Volgens Universal Music wilde het bedrijf achter TikTok geen eerlijke prijs betalen voor de rechten van de nummers. Het label koos er daarom voor om geen muzieklicenties meer aan het social media platform te verlenen. Zonder een licentie is het niet mogelijk om zomaar muziek van artiesten te delen op social media.

Top Notch/Noah's Ark

Universal Music Group is het grootste label ter wereld. Top Notch/Noah's Ark valt ook onder het label, waardoor ook Nederlandse artiesten zoals Frenna, Kevin en Lijpe niet meer op TikTok te horen waren. De afgelopen tijd heeft TikTok veel invloed gehad op streams van artiesten. Veel tracks gaan viraal op het platform en het is een laagdrempelige manier voor artiesten om hun muziek te promoten.

Ster advertentie
Ster advertentie