OMG

Het internet gelooft ogen niet na "bizarre" regel Belastingdienst: “Je mag niks hebben”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Het internet gelooft ogen niet na "bizarre" regel Belastingdienst: “Je mag niks hebben”

De jaarlijkse belastingopgave: bijna iedereen is verplicht om zijn of haar jaarcijfers door te geven aan de Belastingdienst. Sommigen hebben handige boekhouders die hen te hulp schieten, maar de meeste doen het zelf. Alle regels die daarbij komen kijken in het belastingstelsel zijn voor velen niet bij te houden. Onlangs is er een belastingregel via Threads boven komen drijven en deze heeft de wenkbrauwen absoluut doen fronsen.

Opgave thuisgespaard geld

Zefanio maakte onlangs bekend op Threads dat hij een nogal opmerkelijke vondst had gedaan. Hij deelde een screenshot van de website van de Belastingdienst. Daarin maakte het instituut duidelijk dat men ook hun thuisgespaard geld jaarlijks moet opgeven. Voor sommigen is dat een logische gedachte, mits het bedrag natuurlijk hoog genoeg is. Toch was het minimale spaarbedrag wat bij de Belastingdienst opgegeven moet worden maar 653 euro als alleenstaande. Voor koppels is dat het dubbele: 1306 euro. Ook moeten cadeaubonnen opgegeven worden bij de Belastingdienst.

foto: Threads: Zefanio

Reacties

Vele mensen in de reacties geloofden niet dat het echt was. Zo vroeg Oath: “Bro is dit AI?” Daarop reageerde iemand met de link van de officiële rijksoverheid website. Daaruit bleek dat de regel inderdaad echt is. Voor de mensen was dit reden genoeg om hun onvrede hierover te uiten. Zo schreef p.APE: “Je mag echt niks hebben joh.” Een ander schrijft: “Er zijn mensen die het echt opgeven, dat is het ergste.”

foto: Threads

Ster advertentie
Ster advertentie