OMG

Torenhoge boete voor influencer die kip aan krokodil voert in bikini: "Wist niet dat het illegaal was"

foto: Instagram: @jaylietori
  1. Newschevron right
  2. Torenhoge boete voor influencer die kip aan krokodil voert in bikini: "Wist niet dat het illegaal was"

Influencer Jaylie Tori heeft onlangs via Instagram haar excuses aangeboden, nadat ze in Queensland (Australië) een krokodil een hele gebraden kip voerde. "Ik had geen idee dat dit illegaal was", zei ze in haar verklaring. Deze actie kan haar een boete opleveren van maar liefst 26.615 Australische dollars, oftewel 16.000 euro.

Jaylie Tori voert gebraden kip aan krokodil

Onlangs deelde Jaylie Tori een video via haar Instagram waarin ze een hele gebraden kip aan een zoutwaterkrokodil voerde. In de korte video vertelde de influencer dat de krokodil het "absoluut geweldig vond" en dat ze "uit de buurt is gebleven van de oever" van de Russell River bij Babinda waar ze de kip naartoe heeft gegooid.

Excuus-video

Hoewel Jaylie Tori na het posten van de video nog erg enthousiast was over haar actie, had ze de volgende dag enorme spijt. Zo postte ze een excuus-video op haar Instagram en verwijderde ze oude video. "Gisteren dacht ik dat het een goed idee zou zijn om een zoutwaterkrokodil te voeren. Dit is dom, om de voor de hand liggende reden dat het gevaarlijk is", zegt ze in de nieuwe video. Jaylie Tori beweerde aanvankelijk niet te weten dat het illegaal was om de krokodillen te voeren in Australië. "Ik heb nu gehoord dat dit het natuurlijke gedrag van de dieren verandert en dat ze mogelijk agressief worden tegen mensen. Als ik dit toen geweten had, had ik het natuurlijk nooit gedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Illegaal krokodillen voeren nu duurder dan ooit

De Australische autoriteiten hebben recentelijk de boetes voor het voeren van krokodillen verhoogd. Volgens een woordvoerder van het ministerie voor Welzijn en Wetenschap kan het opzettelijk voeren van deze dieren leiden tot gevaarlijke situaties: "Het opzettelijk voeren van deze wilde dieren kan een groot risico vormen voor andere bezoekers en de kans op een aanval vergroten", aldus de lokale autoriteiten. De maximale boete was tot vorige maand nog 6452 Australische dollar (ongeveer 4000 euro). Dit bedrag is inmiddels meer dan verdubbeld. Daarbij is de maximale boete die de rechtbank kan opleggen, gestegen van 6.452 naar 26.615 dollar (16.000 euro). Er hangt dus een flinke boete boven het hoofd van Jaylie Tori, maar wat de consequenties voor het voeren van de krokodil precies gaat zijn, is nog maar de vraag. De influencer zal nu moeten afwachten wat de verder stappen van de autoriteiten zullen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie