OMG

Amerikaanse tiener veroordeeld tot levenslang na doodknuppelen lerares wegens slecht cijfer

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse tiener veroordeeld tot levenslang na doodknuppelen lerares wegens slecht cijfer

Een Amerikaanse tiener uit de staat Iowa is veroordeeld tot een levenslange celstraf, omdat hij in 2021 zijn lerares doodsloeg met een honkbalknuppel. Zijn motief was het slechte cijfer dat hij van haar kreeg.

Slechte cijfers

In april bekende de zeventienjarige Willard Miller schuldig te zijn aan de moord op zijn lerares Spaans, mevrouw Nohema Graber, op 2 november 2021. Hij pleegde deze misdaad samen met zijn medeplichtige, Jeremy Goodale (18). De politie vond het lichaam van de lerares verstopt onder een zeil in een park waar ze vaak na schooltijd wandelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sociale media

In eerste instantie was het niet meteen duidelijk dat de twee tieners verantwoordelijk waren voor de moord. Maar ze hebben zichzelf verraden door stoer te doen op sociale media en te veel details te delen over de moord, zoals het feit dat het lichaam onder een zeil verborgen lag en dat er ernstig letsel aan het hoofd was. Hierdoor was het overduidelijk dat ze iets met de moord te maken hadden. Een getuige vertelde de politie ook dat hij de tieners in het park had gezien op de dag, voordat de vrouw verdween.

Levenslang

Miller vertelde aan de politie dat hij boos was op mevrouw Graber vanwege haar manier van lesgeven. Hij beschuldigde haar ervan dat ze zijn 'Grade Point Average' verlaagde, wat een belangrijke score is bij de aanvraag tot inschrijving aan een Amerikaanse universiteit.

Beide verdachten waren zestien jaar oud op het moment van de misdaad, maar werden als volwassenen aangeklaagd. Dit is mogelijk in de staat Iowa vanaf veertien jaar. Miller werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, waarbij hij mogelijk na minstens 35 jaar in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. De straf voor de medeplichtige wordt in augustus bepaald.

Ster advertentie
Ster advertentie