OMG

Amerikaanse man gedood en deels opgegeten na aanval door zwarte beer

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse man gedood en deels opgegeten na aanval door zwarte beer

Wat een leuk campingtripje had moeten worden, liep voor een man in de Amerikaanse staat Arizona dramatisch af. De 66-jarige man werd afgelopen week namelijk plots aangevallen door een zwarte beer, iets dat volgens autoriteiten vrijwel nooit voorkomt. Het incident gebeurde in een afgelegen, bosrijk gebied op ongeveer 150 kilometer ten noorden van Phoenix.

Levend opgegeten

De autoriteiten melden dat de man in zijn eentje bezig was met het bouwen van een hut. Toen hij besloot uit te rusten op een klapstoel op zijn kampeerplek, kwam er uit het niets een grote zwarte beer op hem af. De man maakte geen kans; de beer sleurde hem zo'n 75 meter mee, voordat hij hem levend begon op te eten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp

De man schreeuwde het uit van de pijn en probeerde nog om hulp te roepen. Toen de buren hem hoorden, snelden ze naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Ze probeerden de beer weg te jagen door te schreeuwen en te toeteren, maar toen dit niet meteen lukte, pakte de buurman zijn geweer en schoot hij de beer dood. Helaas net te laat voor de man, die inmiddels al was overleden.

Zeer ongebruikelijk

De moordenaar? Een kerngezonde, volwassen mannelijke zwarte beer. Darren Tucker van het ministerie dat in Arizona over wilde dieren en vis gaat is geschrokken van de aanval. "Deze aanval lijkt een roofzuchtig karakter te hebben", zei Tucker. "Deze situatie is zeer ongebruikelijk, niet de norm." Berenaanvallen draaien vaak om voedsel, zei Tucker, maar daarvan was volgens hem nu geen sprake. Het is een mysterie waarom de beer de man dan wel heeft aangevallen.

Ster advertentie
Ster advertentie