OMG

Bizar: Duitse zangeres doet Hitlergroet tijdens show en krijgt enorme boete

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Bizar: Duitse zangeres doet Hitlergroet tijdens show en krijgt enorme boete

Een 36-jarige Duitse zangeres genaamd Melanie Müller deed tijdens een van haar optredens een wel heel apart gebaar. Ze deed namelijk meermaals de Hitlergroet. Logischerwijs bleef deze daad niet onbestraft door de rechter. Zo kreeg ze namelijk een megaboete van zo’n 80.000 euro opgelegd.

Duitse zangeres brengt Hitlergroet en zingt nare liedjes

Na het doen van de Hitlergroet, waarbij ze meermaals haar rechterarm opstak, werd Melanie Müller aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. De rechter achtte Müller schuldig en veroordeelde haar tot het betalen van de fikse boete. Ook zong de Duitse zangeres een vraag-antwoord lied waarin zij ‘zicke’ zong en het publiek ‘heil’ terug zong. Volgens de rechter is het bewezen dat hiermee de verwijzing werd gemaakt naar ‘sieg heil’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdediging Hitlergroet van Duitse zangeres

Volgens de advocaat van Melanie Müller is de veroordeling berust op een groot misverstand. Hij stelt dat zijn cliënt een gebaar maakte om haar rechtse publiek enthousiast te maken. Volgens de advocaat had het gebaar niets te maken met nazi-Duitsland. Naast de veroordeling werd ook haar huis doorzocht. Daarbij vond de politie ruim een halve gram cocaïne en een xtc-pil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie