OMG

Vrouw overlijdt na eten in Disneyrestaurant, man kan niet aanklagen door Disney+ proefabonnement

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vrouw overlijdt na eten in Disneyrestaurant, man kan niet aanklagen door Disney+ proefabonnement

Een gezellig etentje in Disney World Florida eindigde in een tragedie voor Jeffrey Piccolo en zijn vrouw, Amy Tangsuan. Zijn vrouw stierf na een ernstige allergische reactie die ze opliep tijdens een diner in een Disney World-restaurant op 5 oktober vorig jaar. Disney stelt nu dat Jeffrey het bedrijf niet kan aanklagen vanwege een proefabonnement op de streamingsdienst Disney+ dat hij in 2019 afsloot.

Amy Tangsuan overleden aan allergische reactie

Jeffrey vertelt aan de BBC dat het koppel bij het bestellen duidelijk had aangegeven dat Amy een ernstige voedselallergie had. Ondanks deze waarschuwing werd er blijkbaar niet zorgvuldig genoeg gehandeld door het restaurantpersoneel. Amy werd dezelfde dag nog in het ziekenhuis opgenomen, maar het mocht niet baten. Een medisch onderzoeker concludeerde dat Amy was overleden "aan de gevolgen van een anafylactische shock door de aanwezigheid van noten en melk in haar systeem". Amy was een geliefde arts en volgens haar familie en vrienden altijd heel voorzichtig met haar pinda- en melkallergie. "Ze had altijd haar EpiPen bij zich. Ik ben mijn beste vriend verloren. Ik wil niet dat iemand anders ook hun beste vriend verliest", laat goede vriendin Sarbina Martini weten.

Disney wordt aangeklaagd voor 50.000 dollar

Jeffrey laat het hier niet bij zitten en is meteen een juridisch proces gestart tegen Disney. Zo klaagt hij Disney aan voor 50.000 Amerikaanse dollar plus proceskosten, maar Disney gaat daar niet zomaar in mee. Volgens het miljardenbedrijf kan de zaak niet voor de rechter komen vanwege de voorwaarden die de man heeft ondertekend toen hij in 2019 een proefabonnement van een maand afsloot voor de streamingsdienst Disney+. In die voorwaarden staat namelijk "dat gebruikers akkoord gaan om eventuele geschillen met het bedrijf via arbitrage te regelen".

Hierbij doen deskundigen uit de branche een uitspraak over het conflict en komen er dus geen rechters aan te pas. Disney wijst erop dat Jefferey in 2023 wederom akkoord ging met deze voorwaarden, toen hij via zijn Disneyaccount kaartjes kocht voor Disney World. Hoewel Disney zich beroept op de arbitrageclausule, zal de zaak op 2 oktober toch voor de rechter in Florida verschijnen, waar beide partijen gehoord zullen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie