OMG

Denemarken verbiedt “giftige” Koreaanse noodles: “Werd licht in m’n hoofd”

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Denemarken verbiedt “giftige” Koreaanse noodles: “Werd licht in m’n hoofd”

Ultrapittig eten, daar zegt Denemarken nee tegen. Dat is gebleken uit het feit dat de Deense overheid de pittige Koreaanse noodles van fabrikant Samyang heeft verboden. Volgens de Deense autoriteiten zijn de noodles zo pittig dat men er acuut vergiftigd door kan raken.

Verbod

De Deense overheid hoopt dat haar burgers de noodles door het verbod links laten liggen. Volgens de Deense voedselautoriteit zit er te veel capsaïcine in de noodles. Dat is een chemische stof waardoor je een branderig gevoel krijgt. De Deense voedselautoriteit stelt dat de hoeveelheid capsaïcine zelfs een giftige werking zou kunnen hebben. "Als je de producten hebt, moet je ze weggooien of terugbrengen naar de winkel waar je ze hebt gekocht”, aldus de voedselautoriteit.

Reacties

Het verbod leverde hilarische reacties op op social media. Zo zei het besluit van Denemarken volgens de mensen veel over de lage tolerantie voor pittig eten. Zo schrijft iemand op Reddit: "Ik had een vriend uit Denemarken, en die vond dat smakeloze gepaneerde garnalen met een beetje gemalen peper erop te pittig waren. Niet verbaasd dat ze deze ramen als vergif beschouwen.” Een andere persoon postte op X een video waarin hij de noodles ging testen. Hij schreef: “Ik als trotse pikant eter, vond de noodles erg pittig. Je weet hoe laat het is als ik mijn shirt uit moet trekken.” In de video gaf de man grappend aan dat hij licht in zijn hoofd werd door de noodles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie noodlefabrikant

Volgens Samyang is er niets mis met hun producten. Desondanks snappen ze dat de Deense autoriteiten tot dit besluit zijn gekomen: "Wij begrijpen dat de Deense voedselautoriteit de producten heeft teruggeroepen, niet vanwege een probleem met de kwaliteit, maar omdat ze te pittig waren." Denemarken is het eerste land met een verbod op deze specifieke noodles. Het is niet bekend of er eerdere gevallen waren van mensen die vergiftigd raakten.

Ster advertentie
Ster advertentie