OMG

Dakloze man vindt portemonnee met bijna 2000 euro erin en brengt hem naar politiebureau

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Dakloze man vindt portemonnee met bijna 2000 euro erin en brengt hem naar politiebureau

Sommige mensen die een portemonnee met een groot geldbedrag vinden, twijfelen misschien of ze het wel of niet terug moeten geven. Voor de dakloze man die gisteren een portemonnee met bijna tweeduizend euro vond, was het niet lang nadenken. Hij bracht de portemonnee, inclusief het hele geldbedrag, terug naar het politiebureau in het centrum van Amsterdam.

Beloning

Hadjer werd door de politie onderscheid met een "zilveren duim" en een cadeaubon ter waarde van vijftig euro. "Omdat we vinden dat eerlijkheid beloond moet worden", aldus de agent op Instagram. De 33-jarige man uit Apeldoorn gaf in een interview met De Stentor aan dat hij altijd eerlijk terugbrengt wat hij vindt "ongeacht zijn situatie." Daarnaast benadrukt hij dat eerlijk zijn belangrijk is. "Ik weet niet van wie het geld is. Misschien heeft de eigenaar van de portemonnee werk voor me, je weet maar nooit wat voor mogelijkheden hieruit komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweeduizend euro

Hadjer vond het geld tijdens het verzamelen van blikjes. Het is echter niet uitgesloten dat het geld alsnog naar de vinder gaat in plaats van naar de rechtmatige eigenaar. Uit de inhoud van de portemonnee kan de eigenaar niet worden gevonden. Daarom mag Hadjer het geld houden als de portemonnee binnen een jaar niet wordt opgehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie