OMG

Man krijgt miljoenenboete voor te hard rijden: “Onbegrijpelijk”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt miljoenenboete voor te hard rijden: “Onbegrijpelijk”


Nederland staat erom bekend hoge verkeersboetes te hebben. Zeker in vergelijking tot andere Europese landen. Toch is het in Nederland onmogelijk om een miljoenenboete te krijgen voor een snelheidsovertreding. Onlangs gebeurde dat bij de Amerikaan Connor Cato. Hij kreeg een boete van 1,2 miljoen euro op de mat voor te hard rijden.

Miljoenenboete voor hard rijden

Connor Cato verwachtte al dat hij een boete zou krijgen voor zijn snelheidsoverschrijding van 60 km per uur. Dat deze bekeuring omgerekend 1,2 miljoen euro zou zijn had de snelheidsduivel echter niet verwacht. “Dit is onbegrijpelijk”, aldus een stomverbaasde Cato. Na het zien van het boetebedrag, belde de man de rechtbank op met de vraag of het torenhoge bedrag geen vergissing was. Cato kreeg te horen dat de hoogte van de boete klopt.

Bekeuring van ruim een miljoen zal lager uitvallen

Een woordvoerder van Savannah, de stad waar Cato zijn boete kreeg, stelt dat de boetebedragen automatisch gegenereerd worden. Door een verandering van de software vallen de bekeuringen hoger uit dan normaal. Cato zal het bedrag van 1,2 miljoen euro moeten betalen of voor de rechter komen in december. De woordvoerder stelde Cato wel alvast gerust: “Na de rechtszaak zal hij waarschijnlijk niet meer dan duizend euro hoeven te betalen.”

Ster advertentie
Ster advertentie