OMG

Docent ontslagen nadat hij leerlingen walgelijke foto’s van zichzelf laat zien

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Docent ontslagen nadat hij leerlingen walgelijke foto’s van zichzelf laat zien

Een Belgische docent is deze week ontslagen door de middelbare school waarop hij lesgaf. De aanleiding hiervan was dat hij zijn leerlingen naaktfoto’s van zichzelf liet zien tijdens de les. De Vlaamse docent werd kort na zijn ontslag ook aangehouden door de politie.

Docent toont leerlingen naaktfoto's in de klas

De 61-jarige docent, die als invalkracht lesgaf op het Vita et Pax-college, projecteerde in de klas zijn naaktfoto’s op het bord. Dit zou hij hebben gedaan bij twee klassen uit het derde jaar. De scholieren deden kort daarna een melding bij de directeur van dit bizarre tafereel. De leraar werd daarna op staande voet ontslagen. Hij beweerde nog dat zijn naaktfoto’s in beide gevallen “per ongeluk” op het bord verschenen.

Docent opgepakt door de politie

Kort na het tonen van de foto’s, werd de 61-jarige leerkracht opgepakt door de politie. Volgens de Vlaamse nieuwsbron VRT NWS zou de man een nacht hebben doorgebracht in een politiecel. Daarna werd hij onder voorwaarden vrijgelaten. Een voorwaarde is dat hij niet meer voor de klas mag staan. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Antwerpen zegt te betwisten dat de leraar zijn naaktfoto’s per ongeluk zou hebben getoond. "Wij delen die mening niet dat het per ongeluk gebeurd zou zijn, daarom hebben we de zaak meteen heel ernstig opgenomen."

Ster advertentie
Ster advertentie