OMG

Amerikaanse schoolmedewerkster (68) gaat viraal na bizarre diefstal: "1,4 miljoen dollar aan kippenvleugels gestolen"

foto: Cook County Sheriff's Office
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse schoolmedewerkster (68) gaat viraal na bizarre diefstal: "1,4 miljoen dollar aan kippenvleugels gestolen"

Vera Liddell (68) ging deze week viraal nadat ze veroordeeld werd voor een bizarre diefstal. De voormalige medewerker van een schooldistrict in Chicago, Illinois, moet jarenlang de gevangenis in.

11.000 dozen aan kippenvleugels

De 68-jarige Vera Liddell, die diende als directeur van de voedingsdienst van het Harvey School District 152, bestelde tijdens de coronapandemie en de periode daarna meer dan 11.000 dozen kippenvleugels. Deze bestellingen, met een totale waarde van 1,4 miljoen euro, werden geplaatst bij Gordon Food Service, de hoofdleverancier van het district. Het Harvey School District bestaat uit zes scholen en bedient ongeveer 1600 studenten, van wie meer dan 80 procent uit gezinnen met lage inkomens komt.

De kippenvleugels waren officieel bestemd voor leerlingen die vanwege de pandemie op afstand onderwijs volgden. Het schooldistrict zorgde namelijk nog steeds voor maaltijden die door de families van de leerlingen konden worden opgehaald. Liddell maakte van deze situatie gebruik en haalde de bestellingen persoonlijk op met een bestelbus van het schooldistrict. De dozen met kippenvleugels kwamen echter nooit op hun bestemming aan. Dit verdachte gedrag bleef enige tijd onopgemerkt, totdat een routinecontrole van de financiële administratie van het district de fraude aan het licht bracht.

300.000 dollar boven budget

Tijdens een halfjaarlijkse financiële controle bleek namelijk dat het schooldistrict al 300.000 dollar boven het jaarlijkse budget zat, terwijl het schooljaar nog niet was afgelopen. Deze ontdekking wekte argwaan bij de bedrijfsleider van het district, die daarop besloot navraag te doen bij de voedselleverancier. Medewerkers van Gordon Food Service herinnerden zich Liddell vanwege de enorme hoeveelheden kippenvleugels die zij afnam. Dit leidde tot verder onderzoek en de uiteindelijke ontmaskering van de fraude.

Liddell, die meer dan tien jaar werkzaam was bij het Harvey School District, werd in januari 2023 aangeklaagd voor diefstal en het runnen van een criminele organisatie. Aanklagers wezen erop dat zij facturen had ondertekend voor grote hoeveelheden kippenvleugels, terwijl dit product nooit aan de leerlingen werd geserveerd vanwege de botten die erin zaten.

Rechtszaak Vera Liddell

Tijdens de rechtszaak bekende Liddell schuld. Wat er met de grote hoeveelheden kippenvleugels is gebeurd, blijft vooralsnog onduidelijk. Pogingen van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek om commentaar te verkrijgen van het Harvey School District en het kantoor van de officier van justitie van Cook County leverden geen respons op.

Ster advertentie
Ster advertentie