OMG

Miljardair maakt eerste privé-wandeling in de ruimte: "Aarde ziet er perfect uit"

foto: SpaceX
  1. Newschevron right
  2. Miljardair maakt eerste privé-wandeling in de ruimte: "Aarde ziet er perfect uit"

Op meer dan 700 km boven onze hoofden heeft de bemanning van SpaceX's Polaris Dawn geschiedenis geschreven door de allereerste privé-ruimtewandeling te maken. Miljardair Jared Isaacman zette daarbij als eerste niet-professionele astronaut ooit voet in de ruimte.

Eerste man die ruimtewandeling maakt

Jared Isaacman, tech-ondernemer en miljardair, sloeg de handen ineen met SpaceX om de nieuwste ruimtepakken van het bedrijf te testen tijdens vlucht naar de ruimte. Deze ruimtewandeling was simpel en snel – de luiken stonden nog geen half uur open – in tegenstelling tot de langdurige ruimtewandelingen van NASA. Waar ruimtewandelingen soms zeven tot acht uur kunnen duren, was deze missie in minder dan twee uur voltooid.

Jared Isaacman is de eerste die zich voegde bij een groep ruimtewandelaars, die normaliter uit alleen professionele astronauten bestaat. "Thuis hebben we nog veel werk te doen, maar vanaf hier lijkt de aarde wel een perfecte wereld", zei Isaacman over zijn reis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Social media reageert op ruimtewandeling

Op sociale media deelden gebruikers hun enthousiasme en wensten ze de bemanning een fijne reis. Een gebruiker schreef op X: "Let's go!! Ik bid voor een veilige ruimtewandeling." Anderen waren van mening dat er geschiedenis werd geschreven met deze gebeurtenis. "De mensheid reikt opnieuw naar de sterren" en "Geschiedenis wordt op zoveel manieren geschreven... laten we gaan. Godspeed en veel succes voor alle astronauten." Ook SpaceX-CEO Elon Musk deelde zijn enthousiasme met een simpele boodschap: "Spacewalk!!"

Ster advertentie
Ster advertentie