OMG

Dronken bestuurder die eigen vrienden doodreed na bruiloft in tranen bij proces

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Dronken bestuurder die eigen vrienden doodreed na bruiloft in tranen bij proces

Twee jaar geleden veroorzaakte Louis W. een dodelijk ongeval waarbij zijn vrienden Wim Janssens en Joyce Van Roosbroeck om het leven kwamen. Hij reed op dat moment veel te snel en had te veel alcohol gedronken, meldt Nieuwsblad. Tijdens het proces, dat plaatsvond in de Belgische stad Mechelen, hield Louis W. het niet droog en vertelde hij in tranen dat hij enorm veel spijt had over zijn dodelijke actie.

Dronken bestuurder rijdt vrienden dood na bruiloft

Op de noodlottige dag in september 2022 waren Louis W. en zijn vrienden op weg naar huis na een bruiloft. Louis was de bob, maar zat toch achter het stuur, ondanks dat hij te veel had gedronken. Met twee vriendinnen op de achterbank besloot Louis W. 135 kilometer per uur te rijden op een weg waar de maximaal toegestane snelheid 70 kilometer per uur was. Het voertuig vloog door de lucht en crashte op een parkeerplaats, waarbij zijn vrienden Joyce en Wim op slag om het leven kwamen. Zijn vriendinnen op de achterbank raakten ook zwaargewond door het incident en kampen nog steeds met de gevolgen. De kinderen van het omgekomen stel worden sindsdien door de grootouders opgevoed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De strafeis voor Louis W. in Mechelen

Tijdens de rechtszitting bekende Louis W. dat hij had gedronken, ondanks zijn belofte om die avond nuchter te blijven. Hij dacht dat de rit veilig zou verlopen, omdat hij de weg goed kende, maar had dit toch verkeerd ingeschat. Louis W. wordt berecht voor onopzettelijke doodslag, onopzettelijke verwonding, roekeloos rijden en rijden onder invloed. De dader toonde berouw tijdens de ondervraging in de rechtbank en zei: "Ik heb spijt voor Wim en Joyce, voor mijn vrouw en mijn ouders," zei hij emotioneel. "Ik ben verantwoordelijk." De dader is een gevangenisstraf van 18 maanden, 1000 euro schadevergoeding, een rijverbod van 5 jaar en een alcoholslot voor 2 jaar opgelegd, aldus Nieuwsblad.

Ster advertentie
Ster advertentie