OMG

Jongen (17) veroordeeld voor ontucht met zusje nadat hij haar zwanger maakte

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Jongen (17) veroordeeld voor ontucht met zusje nadat hij haar zwanger maakte

Een jongen (17) uit Breda is veroordeeld voor ontucht met zijn zusje. Het jonge meisje was dertien jaar oud toen ze in verwachting bleek te zijn van de jongen. Haar broer heeft steeds volgehouden dat hij niet wist dat ze dezelfde moeder hadden.

Jongen pleegt ontucht met zijn zusje

De jongen en het meisje hadden online een relatie met elkaar opgebouwd en kwamen uiteindelijk in hetzelfde pleeggezin terecht. De twee hebben toen al vrij snel seks met elkaar gehad, terwijl zij niet wisten dat ze familie waren. Volgens Omroep Brabant heeft het meisje dit vertelde aan een vriendin via TikTok, die dit vervolgens meldde bij de politie. Het meisje is daarna ondervraagd door de politie en jeugdzorginstanties, maar ontkende op dat moment dat er seksuele handelingen plaats hadden gevonden tussen de twee.

Zusje raakt zwanger van haar broer

Begin januari 2023 blijkt dat het meisje zwanger is van de jongens, ondanks het feit dat hij dit ontkende. In mei in hetzelfde jaar werd echter bekend dat hij wel degelijk de biologische vader van het kind moet zijn. De rechtbank vindt dan ook dat de jongen een sociaal-ethische norm heeft overschreden en zich zo schuldig heeft gemaakt aan ontucht.

Veroordeling van de jongen uit Breda

De jongen kreeg daarom vier dagen jeugdgevangenis opgelegd van de rechter in Breda en een werkstraf van 60 uur. De celstraf heeft de jongen al uitgezeten. Zijn advocaat eiste een minder zware straf, omdat er volgens hem sprake was van vrijwillige seks tussen de jongeren, maar dat mocht niet baten.

Als de jongen zich de komende twee jaar niet aan specifieke voorwaarden houdt, moet hij alsnog negentig dagen naar de jeugdgevangenis. Daarnaast is hij verplicht samen te werken met hulpverleners en staat hij onder toezicht van de reclassering. De rechtbank wil hiermee voorkomen dat de jongen opnieuw in de problemen komt, mede omdat hij in het verleden ingrijpende gebeurtenissen zoals seksueel misbruik heeft meegemaakt.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie