Of Nederland een racistisch land is? Vraag het aan Ronnie Flex
- News
- Of Nederland een racistisch land is? Vraag het aan Ronnie Flex
"Er is geen andere plek die ik liever thuis zou noemen dan Suriname. Wat een cultuur, wat een schoonheid en wat een prachtig land", schreef Ronnie Flex op Threads. Onder een artikel van RTL Boulevard zorgden zijn liefdevolle woorden voor veel racisme. De consensus in de reacties was dat hij terug naar zijn eigen land moest gaan als hij het daar zo fijn vindt. Toch vreemd, aangezien de voorouders van deze commentators hetzelfde gedachtegoed als Ronnie hadden en het land koloniseerden.
Ronnie Flex krijgt voor de zoveelste keer te maken met racisme
Ronnie Flex, een van de succesvolste en meest beluisterde artiesten die het land kent, krijgt voor de zoveelste keer te maken met racisme. Vorig jaar werd hij door Anouk nog het n-woord genoemd en nu mag hij ook 2025 beginnen met een flinke dosis racisme.
Onder een artikel van RTL Boulevard over Ronnie Flex die geniet van zijn tijd in Suriname, was de consensus in de reacties namelijk: "Ga terug naar je eigen land".
foto: Ronnie Flex via Threads
Ronnie Flex wordt niet gezien als een volwaardige Nederlandse burger
Hoewel Ronnie Flex is geboren in Nederland, een rood paspoort heeft en belasting betaalt, lijkt dat schijnbaar niet genoeg te zijn om gezien te worden als een volwaardige Nederlandse burger.
Als Nederlander met migratieachtergrond krijg je helaas vaak naar je hoofd geslingerd dat je terug naar je eigen land moet gaan. Het lijkt de enige munitie te zijn voor racisten wanneer je met liefde over je roots spreekt en je niet volledig aan assimilatie overgeeft. Dat is namelijk wat van je wordt verwacht: je moet je volledig conformeren aan de racistische normen en je culturele identiteit uitwissen. Dan pas ben je een échte Nederlander. Wel zonder de privileges natuurlijk.
Of Nederland een racistisch land is? Vraag het aan Ronnie Flex
En aangezien Ronnie Flex zijn culturele identiteit niet uitwist, is en blijft hij een zwarte man die terug naar Suriname zou moeten gaan. Enkel en alleen omdat hij er met lof over sprak. Toch vreemd, aangezien de voorouders van deze commentators hetzelfde gedachtegoed hadden. Zij wilden Suriname immers ook niet verlaten en koloniseerden het land.
De racisten die op Ronnie reageerden, zijn hoogstwaarschijnlijk dezelfde mensen die elk jaar vooraan staan bij het all-you-can-eat-buffet in Turkije en wiens kinderen een half jaar studeren op Curaçao. Maar nee, daar staan we natuurlijk niet bij stil, want alleen mensen van kleur zouden profiteren van globalisering en de multiculturele samenleving.
Dus, of Nederland een racistisch land is? Vraag het aan Ronnie Flex, hij weet het antwoord helaas maar al te goed.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
Music
Ronnie Flex viert tienjarig bestaan van debuutalbum: "Word teruggebracht naar mijn jeugd"Entertainment
Sticks komt terug op diss naar Ronnie Flex: "Dat was niet mijn intentie"FunX Amsterdam
Ronnie Flex blikt terug op eerste uitverkochte show in Carré: "Was de avond van mijn leven"Entertainment
Ronnie Flex krijgt bizarre reacties na een Facebookpost over vakantie in Suriname: "Blijf lekker daar"