FunX Rotterdam

Blacka neemt afstand van de Islam: "Ik vertik het om te geloven"

foto: YouTube: Cz records
  1. Newschevron right
  2. Blacka neemt afstand van de Islam: "Ik vertik het om te geloven"

Blacka is onlangs bekeerd tot de Islam, maar laat nu weten dat hij daar afstand van neemt. In 2022 stichtte de rapper een gezin en bekeerde hij zich tot de Islam. Nu, twee jaar later, komt hij terug op die beslissing.

Blacka openhartig op Instagram over afstand van het geloof

In een openhartige video op Instagram begint Blacka met het feit dat hij afstand neemt van het geloof: "Zoals jullie weten ben ik onlangs bekeerd tot de Islam, maar ik ben absoluut niet jullie moslimbroeder." De Rotterdammer zegt ook te begrijpen dat dit voor sommigen als een verrassing komt.

Waarom Blacka zich niet identificeert met traditionele religies

Verder geeft Blacka via zijn video aan dat hij ook geen Christen is of zich identificeert met het Jodendom. "Ik vertik om te geloven in een geloof dat mij en mijn volk is aangesmeerd in de donkerste tijden van onze geschiedenis. Ik vertik het om te geloven in een boek dat ons is gegeven door mensen die ons zagen als dieren. Die ons nog steeds zien als dieren als je niet normaal met ze praat."

De belangrijkste boodschap van Blacka

De 21-jarige rapper gelooft dat het belangrijkste is om gewoon een goed mens te zijn, ongeacht religieuze overtuigingen. "Ik geloof niet dat God mensen naar de Hel stuurt, omdat ze niet in Hem geloven," legt hij uit. Blacka geeft toe dat hij het niet erg vindt dat mensen een geloof hebben, maar hij wil zijn standpunt helder maken: "Ik kan nooit iets boven mijn ouders zetten. Mijn ouders zijn mijn Goden."

Ster advertentie
Ster advertentie