FunX Rotterdam

Ayoub Oufkir (18) maakt droomdebuut en krijgt profcontract bij Sparta Rotterdam

foto: Screenshot: ESPN
  1. Newschevron right
  2. Ayoub Oufkir (18) maakt droomdebuut en krijgt profcontract bij Sparta Rotterdam

De 18-jarige Ayoub Oufkir uit Rotterdam beleefde een droomweek. Op donderdag zette hij zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij Sparta Rotterdam. Kort daarna maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. De jonge aanvaller betrad het veld als invaller en gaf vlak voor het eindsignaal een beslissende pass waarmee Tobias Lauritsen de gelijkmaker scoorde (1-1).

Ayoub Oufkir maakt winnende pass voor Sparta Rotterdam

Na zijn harde werk kon Ayoub Oufkir alleen maar genieten van zijn prestaties, vertelt hij in een interview met De Telegraaf. "Het zijn hele mooie dagen. Ik heb er echt van genoten. Al mijn ploeggenoten waren blij voor mij. Dat waardeer ik heel erg. Mijn dag kan niet meer stuk. Ik ging na de goal alle kanten op rennen en juichen. Ik wist niet wat me overkwam." De aanvaller gaf de perfecte voorzet voor Lauritsen die de late gelijkmaker maakte. "Dit is wel een typerende bal voor mij. Dit zijn de acties die ik altijd maak. Lauritsen is een topspits. Je hoeft de ballen daar alleen maar neer te leggen. Dan komt het helemaal goed", aldus de jonge aanvaller.

Sparta Rotterdam: Talentenfabriek voor jonge voetballers

Ayoub Oufkir is al sinds zijn elfde onderdeel van Sparta Rotterdam en tekende op 15 augustus z zijn eerste profcontract. "Ik zit hier al sinds mijn zevende en spelen in het eerste is waar ik naar toe heb gewerkt. Hier heb ik elke dag voor gewerkt. Sparta heeft een topopleiding, waar ze je een warm gevoel geven en waar ze alles doen om je beter te maken. Ik zit dit seizoen bij Jong Sparta in de Tweede Divisie. Ik train soms mee bij het eerste. Mijn doel voor dit seizoen is om vast aan te sluiten bij het eerste en nog meer van dit soort mooie momenten mee te maken", vertelt Oufkir aan De Telegraaf. Sparta staat bekend als een echte kweekvijver voor talent. Zo zijn grote namen als Denzel Dumfries, Marten de Roon, Jetro Willems, Kevin Strootman en Sven Mijnans ook allemaal begonnen bij de Sparta-academie.

foto: ANP

Ayoub Oufkir: FC Twente - Sparta Rotterdam

Gouden toekomst voor Ayoub Oufkir bij Sparta Rotterdam

De aanvaller debuteerde in oktober al bij Jong Sparta en bleef sindsdien een vaste waarde voor het beloftenteam. Vorig seizoen speelde Ayoub Oufkir vijftien wedstrijden voor Jong Sparta, waarin hij drie assists leverde. "Voor de supporters die deze voorbereiding van Sparta op de voet hebben gevolgd, komt het vastleggen van Ayoub niet als verrassing", zegt Technisch Directeur Gerard Nijkamp. "Hij stond vorig seizoen al op onze radar en kreeg meer speeltijd om zijn talenten te tonen bij Jong Sparta. Daarom wilden we hem deze voorbereiding graag bij de A-selectie zien, en dat heeft hij uitstekend gedaan. Met zijn snelheid en acties kan Ayoub elke verdediger gek maken. We zijn blij dat hij nu officieel is vastgelegd, en we werken eraan om hem op termijn een vaste plek in de A-selectie te geven," aldus Nijkamp.

Ster advertentie
Ster advertentie