FunX Rotterdam

Rotterdamse shoarmazaak El Aviva die kapsalon bedacht is volledig afgebrand

foto: Josh Baltazar
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse shoarmazaak El Aviva die kapsalon bedacht is volledig afgebrand

Shoarmazaak El Aviva, waar de kapsalon is ontstaan, is vannacht in vlammen opgegaan, dat meldt de Rotterdamse brandweer aan persbureau ANP. Volgens omstanders ontstond de brand aan de Schiedamseweg in Delfshaven in de afzuiginginstallatie in de keuken tijdens schoonmaakwerkzaamheden. Toen de brandweer eenmaal ter plekke was, sloegen de vlammen al uit het dak.

El Aviva afgebrand

De schade aan het pand is desastreus. De keuken is zwartgeblakerd en rondom het keukenraam liggen brokstukken. Daarbij zijn de omliggende woningen tijdelijk ontruimd geweest en is de woning boven het pand voorlopig onbewoonbaar. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, meldt omroep Rijnmond. Toch is dit een verdrietige dag voor menig kapsalonliefhebber, aangezien El Aviva dé geboorteplek is van het mateloos populaire gerecht.

Kapsalon

De kapsalon is ontstaan in 2003, dankzij Nataniël Gomes. Hij runde de kapperszaak Kapsalon Tati aan de Schiedamse weg en kwam altijd naar de shoarmazaak voor zijn vaste prik: een gerecht die bestond uit een laag friet, bedekt met shoarmavlees, gesmolten kaas, salade, knoflooksaus en sambal. Gomes bleef dit bestellen, waarna de eigenaars van El Aviva het gerecht op de menukaart zette onder de naam 'kapsalon.' Het gerecht werd een regelrechte hit in Rotterdam en van daaruit verspreidde het fastfoodgerecht zich al snel over heel Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie