Sport

Noa Lang draagt CL-goal tegen PSG op aan Abdelhak Nouri: “Voor Appie”

1. Newschevron right
  2. Noa Lang draagt CL-goal tegen PSG op aan Abdelhak Nouri: “Voor Appie”

Gisteravond speelde Noa Lang met PSV in de Champions League tegen PSG. De wedstrijd van de Eindhovenaren tegen de Franse topclub eindigde in een 1-1-gelijkspel dankzij een fraaie goal van Lang. Dit doelpunt droeg de 25-jarige aanvaller op aan zijn vriend Abdelhak Nouri.

Noa Lang draagt doelpunt op aan Abdelhak Nouri

Noa Lang schoot PSV in de 34e minuut naar een 1-0 voorsprong tegen PSG op aangeven van de Marokkaanse voetballer Ismael Saibari. Lang zocht de een tegen een op met PSG-verdediger Marquinhos en schoot van buiten het zestienmetergebied raak in de linkerhoek. De minuut waarin Noa Lang zijn doelpunt scoorde komt overeen met het rugnummer 34 waarmee Abdelhak Nouri destijds speelde bij Ajax. Dit was voor de PSV-aanvaller dan ook een mooi moment om zijn vriend, die in 2017 tijdens een wedstrijd een hartstilstand kreeg en daardoor hersenschade opliep, te eren. Op Instagram Stories deelde Noa Lang een screenshot waarop stond in welke minuut hij scoorde. Daarbij schreef hij: “Voor Appie, moest zo zijn. #34.”

Abdelhak Nouri liep ernstige hersenschade op

In de zomer van 2017 speelde Abdelhak Nouri met Ajax een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Tijdens deze wedstrijd zakte de voetballer naar de grond door hartritmestoornissen. Hierdoor liep hij ernstige hersenschade op en volgens artsen zou hij nooit meer kunnen lopen of praten. Zijn familie heeft meerdere malen aangegeven dat het erg goed gaat met Abdelhak Nouri. Hierover zei zijn broer Abderrahim eerder dit jaar: "Ik wil de mensen geruststellen dat het stukken beter gaat. Hij is onder ons. We nemen hem mee in onze gesprekken. Hij lacht, hij laat bewust zijn emoties zien. Helaas ook minder leuke emoties, maar dat hoort erbij. We zijn blij dat hij nog steeds onder ons is."