Sport

Bizar: Olympique Marseille talent (18) geschorst door verjaardag felicitatie aan teamgenoot

foto: Instagramfoto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Bizar: Olympique Marseille talent (18) geschorst door verjaardag felicitatie aan teamgenoot

Het is op dit moment erg onrustig bij de Franse voetbalclub Olympique Marseille. Het achttienjarige talent Rayan Hassad werd onlangs geschorst om een wel heel merkwaardige reden. De middenvelder feliciteerde namelijk zijn teamgenoot Chancel Mbemba met zijn verjaardag, tot grote ergernis van zijn werkgever.

Ruzie bij Olympique Marseille van teamgenoot die verjaardag vierde

Chancel Mbemba, die onlangs zijn dertigste verjaardag vierde, raakte uit de gratie na een flinke ruzie met Olympique Marseille-scout Ali Zarrak. Naar verluidt zou Mbemba Zarrak meermaals hebben aangesproken met ‘neef’. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de gefrustreerde Zarrak. Vervolgens zou Mbemba hebben gezegd: “Je heet Ali, maar je bent een Afrikaan. Daarom zal ik je ‘neef’ noemen als ik dat wil.” Na het incident werd Mbemba verbannen en mag nu op zoek gaan naar een nieuwe club.

foto: Instagram

Felicitatie van talent aan teamgenoot

Olympique Marseille talent geschorst vanwege verjaardag felicitatie

Kort na het incident vierde Mbemba zijn verjaardag. Teamgenoot Hassad besloot om hem publiekelijk te feliciteren op social media met de tekst: “Fijne verjaardag neef.” Volgens Olympique Marseille zou het jonge talent olie op het vuur hebben gegooid vanwege het woord ‘neef’ in zijn felicitatie. Hierdoor is Hassad geschorst en mag ook hij vertrekken bij de Franse club. Naar verluidt zal hij gaan spelen voor USL Dunkerque. Inmiddels heeft Rayan Hassad zijn excuses aangeboden aan zijn werkgever.

Ster advertentie
Ster advertentie