Noussair Mazraoui reageert op ophef vanuit Duitsland na Instagram story
- News
- Noussair Mazraoui reageert op ophef vanuit Duitsland na Instagram story
Noussair Mazraoui reageert op de ophef die is ontstaan in Duitsland, nadat hij een post deelde op zijn Instagram-account waarin hij steun betuigde voor Palestina. Duitse media noemen dit een 'pro-Palestina'- en 'anti-Israël'-post. De voetballer is erg verrast door de ophef, laat hij weten aan de Duitse krant BILD.
Noussair Mazraoui
De 25-jarige speler van Bayern zegt teleurgesteld te zijn dat hij überhaupt moet uitleggen waar hij voor staat. "Er is een situatie ontstaan waar duizenden onschuldige mensen worden vermoord. Mijn standpunt is dat ik zal werken aan vrede en gerechtigheid in deze wereld", laat Mazraoui weten aan de Duitse krant. BILD schrijft dat Mazraoui "afstand moet nemen van de bloedige daden van Hamas" en dat hij "moet uitleggen waarom hij haatslogans verwelkomt dat oproept tot de vernietiging van Israël." De voetballer zegt in een reactie tegen de Duitse krant dat hij niet snapt waarom mensen zo over hem denken. "Mijn standpunt is dat ik zal werken voor vrede en gerechtigheid in deze wereld. Dit betekent dat ik altijd tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld zal zijn. Dat is iets waar ik altijd achter zal staan", aldus Mazraoui
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Palestina
De oud-Ajaxspeler deelde recentelijk een filmpje op Instagram waarin je een stem hoort die zegt: "God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God genade geven aan de doden, moge God hun gewonden genezen." Kort hierna regende het haat-comments en kreeg de voetballer felle kritiek vanuit zijn Duitse achterban. Negatieve berichten over de voetballer schoten als paddenstoelen uit de grond in Duitsland. Zelfs een Duitse CDU-politicus heeft zich uitgesproken over de zaak en eiste dat Mazraoui uit de club werd gezet. FC Bayern München heeft niet gereageerd op de situatie.
Wat gebeurt er in Palestina?
Palestina wordt al tientallen jaren illegaal bezet door Israël. In 1948 vond de Nakba plaats: bijna een miljoen Palestijnen werden uit hun huizen en van hun land verdreven. Daardoor zijn er vandaag de dag nog miljoenen Palestijnse vluchtelingen over de hele wereld en dat aantal neemt alleen maar toe. Tot op de dag van vandaag worden huizen vernield, wordt Gaza gebombardeerd en worden Palestijnen gearresteerd als ze enige vorm van verzet tonen.
Apartheid
De Israëlische kolonisatie van Palestina gaat gepaard met dagelijkse mensenrechtenschendingen, die Amnesty International beschrijft als apartheid, waarbij twee groeperingen een verschillende behandeling krijgen, gebaseerd op hun etniciteit. Zo verscheen er in hun rapport hoe er op grote schaal onrechtmatige onteigening van land en eigendommen van Palestijnen heeft plaatsgevonden, hoe er gedwongen verplaatsing, drastische beperking van de bewegingsvrijheid en onwettige doodslag plaatsvond en hoe Palestijnen het recht op nationaliteit en staatsburgerschap werd ontzegd. "Ons rapport laat de ware reikwijdte zien van Israëls apartheidsregime. Of ze nu in Gaza, Oost-Jeruzalem, Hebron of Israël zelf wonen, Palestijnen worden behandeld als een ondergeschikte raciale groep."
Lees ook
Sport
Luis Suárez redt man die mogelijk zelfmoord wilde plegenSport
Cristiano Ronaldo haalt keihard uit naar Ballon d'Or: "Vinícius Júnior had moeten winnen"Sport
Virgil van Dijk en Mohamed Salah verrassen zesjarig jongetje: "Ondanks zijn aandoening blijft hij vechten"Sport
Jamal Ben Saddik keer terug naar Glory: "The wait is over"