Sport

Steven Bergwijn haalt uit naar Koeman na succesvol debuut in Saudi-Arabië: "Eerst kijken dan praten"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Steven Bergwijn haalt uit naar Koeman na succesvol debuut in Saudi-Arabië: "Eerst kijken dan praten"

Steven Bergwijn heeft na zijn debuut voor Al Ittihad opnieuw kritiek geuit op Ronald Koeman. De aanvaller vindt dat de bondscoach eerst persoonlijk naar Saoedi-Arabië moet komen om het niveau daar te beoordelen, voordat hij spelers uitsluit van het Nederlands elftal.

Steven Bergwijn naar Al Ittihad

Op de laatste dag van de transferperiode maakte Steven Bergwijn de overstap naar Al Ittihad. Koeman gaf kort daarna aan dat deze transfer betekent dat de oud-Ajacied niet langer in aanmerking komt voor Oranje. In een interview met De Telegraaf liet Steven Bergwijn zich vervolgens kritisch uit over Koeman, en verklaarde hij dat hij onder de huidige bondscoach sowieso geen behoefte meer heeft om voor Oranje te spelen.

Succesvol debuut

De 26-jarige Steven Bergwijn debuteerde afgelopen zondag voor Al Ittihad in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Al Wehda. De voormalige Oranje-international begon in de basis en leverde twee assists op Karim Benzema, die een hattrick maakte. Daarnaast kwamen spelers als N'Golo Kanté, Fabinho, Houssem Aouar en Moussa Diaby in actie voor Al Ittihad.

"Eerst kijken, dan praten"

Na afloop werd Steven Bergwijn gevraagd naar zijn mening over het feit dat hij niet langer voor Oranje in aanmerking komt omdat het niveau in Saoedi-Arabië als te laag wordt beschouwd. "Dat is wat ze daar denken," reageerde de aanvaller. "Misschien moeten ze hier eerst komen kijken en daarna pas praten. Of het beeld van Saoedi-Arabië na mijn debuut veranderd is? Dat moeten we afwachten."

Steven Bergwijn prijst fans

Steven Bergwijn was onder de indruk van de supporters van Al Ittihad. "Dat is gekkenwerk. Ze moedigen ons de hele wedstrijd aan. Voordat ik hier kwam, probeerde ik naar de liedjes te luisteren. Ik had al wat video's op YouTube gezien. De fans zijn geweldig." Na drie wedstrijden staat Al Ittihad dankzij het doelsaldo bovenaan in de Saoedische competitie. Ook Al Hilal en Al Ettifaq hebben na drie wedstrijden negen punten verzameld. Zaterdag speelt Al Ittihad de topper tegen Al Hilal. Bij de landskampioen spelen onder andere Neymar, Malcom, Aleksandar Mitrovic, Rúben Neves, João Cancelo en Kalidou Koulibaly.



Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie