1. Newschevron right
  2. Ronald Koeman verrast door hoofdband Memphis Depay: "Dit is een nieuwe tijd"

Memphis Depay viel gisteren op tijdens de oefenwedstrijd van Oranje tegen Canada. Niet alleen vanwege zijn prestaties op het veld, maar vooral vanwege de witte hoofdband die hij droeg tijdens het duel. Ook Koeman bleek verrast te zijn door de voetballer.

"Nieuwe tijd"

Bondscoach Ronald Koeman hield na de overwinning op Canada (4-0) een persconferentie over het verloop van de wedstrijd. Op een gegeven moment vroeg een journalist wat Koeman vond van de hoofdband van Depay. De bondscoach lachte en zei: "Ik had het niet gezien. Ik zag het pas vlak voor de wedstrijd, toen we naar buiten gingen. Maar ik was ook verrast."

Koeman besloot er niets van te zeggen, maar liet wel doorschemeren dat hij de actie van Depay niet helemaal kon waarderen. "De oude Koeman had er inderdaad wat van gezegd, maar dit is een nieuwe tijd, hè? Ik ga er even rustig over slapen. We zullen zien of hij 'm maandag nog draagt."

Uitblinker

Het Nederlands elftal speelde gisteren een prima wedstrijd tegen Canada. Dat kwam mede door de prestaties van Memphis Depay. De spits opende de score in de 50e minuut na een assist van Jeremie Frimpong. Tien minuten na zijn doelpunt werd hij gewisseld voor Donyell Malen.