Sport

Anwar El Ghazi onterecht ontslagen door FSV Mainz volgens Duitse rechter

foto: Voetbalzone
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi onterecht ontslagen door FSV Mainz volgens Duitse rechter

Voetballer Anwar El Ghazi werd in november vorig jaar door zijn club FSV Mainz ontslagen omdat hij op social media zijn solidariteit uitsprak met Palestijnen. El Ghazi besloot zijn oude club aan te klagen en vandaag heeft de rechter besloten dat het ontslag onterecht was.

Beslissing rechter

De rechtbank in Duitsland oordeelde vandaag dat het onterechte ontslag van Anwar El Ghazi teruggedraaid moet worden. Volgens de rechter was er geen sprake van werkverzuim aan de kant van El Ghazi. De uitspraak van de rechtbank betekent dat de voetballer nu weer aan de slag mag bij FSV Mainz. Ook moet de Duitse voetbalclub een bedrag van 1,7 miljoen euro aan salarissen en bonussen uitkeren aan de oud-Ajacied.

Ontslag

Het juridische conflict tussen Anwar El Ghazi en FSV Mainz is er een die de gemoederen bezighield. El Ghazi werd, nadat hij zijn steun uitsprak voor de Palestijnen, gewaarschuwd door zijn werkgever. De 29-jarige voetballer voerde vervolgens een gesprek met Mainz, waarna de voetbalclub stelde dat El Ghazi zijn excuses had aangeboden. De tweevoudig Nederlands international ontkrachtte dit op social media en zei dat hij absoluut geen afstand nam van zijn eerdere solidariteit met de Palestijnen. Mainz besloot hem daardoor op staande voet te ontslaan, terwijl het contract van El Ghazi pas eind juli 2024 afliep. Het contract wordt nu automatisch met een jaar verlengd omdat Mainz in het volgende seizoen in de Bundesliga actief blijft.

Ster advertentie
Ster advertentie