Sport

Uruguayaanse voetballer Juan Izquierdo (27) overlijdt na hartstilstand op het veld

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Uruguayaanse voetballer Juan Izquierdo (27) overlijdt na hartstilstand op het veld

Juan Izquierdo, de Uruguayaanse verdediger van Club Nacional de Football is in elkaar gezakt tijdens de Copa Libertadores-wedstrijd tussen Nacional en São Paulo. Ondanks de snelle hulp van medische teams, is vandaag naar buiten gekomen dat Juan Izquierdo is overleden aan een hartstilstand.

Juan Izquierdo zakt in elkaar tijdens wedstrijd tegen São Paulo

Het tragische incident vond tien minuten voor het einde van de wedstrijd plaats, waarbij São Paulo op dat moment met 2-0 voorstond. Juan Izquierdo bevond zich rond de middencirkel toen hij plotseling inzakte op het veld. Medische teams snelden direct het veld op om de voetballer te helpen, waarna hij met spoed naar een ziekenhuis in São Paulo werd gebracht. Daar werd hij behandeld op de intensive care. Terwijl de wedstrijd werd uitgespeeld, werd al snel duidelijk dat de situatie ernstig was. Een paar dagen later bevestigden medische professionals dat Izquierdo was bezweken aan een hartstilstand, veroorzaakt door hartritmestoornissen.

foto: EPA

Medisch personeel schiet Juan Izquierdo te hulp tijdens de wedstrijd tussen Nacional en São Paulo

Juan Izquierdo overleden aan hartstilstand

Club Nacional de Football, de club waar Izquierdo sinds enkele jaren een vaste waarde was in de verdediging, maakte het droevige nieuws vandaag bekend via hun social media-kanalen. "Met de diepste pijn en impact in ons hart kondigt de Club Nacional de Football het overlijden aan van onze geliefde speler Juan Izquierdo. Wij betuigen ons oprechte medeleven aan zijn familieleden, vrienden en collega's. Heel Nacional rouwt om zijn onomkeerbare verlies", laat de club weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie